Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Auto's met filter

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij het kopen van een tweedehands auto is het belangrijk om te denken aan factoren zoals de kilometerstand, onderhoudshistorie, en of de auto schade heeft gehad. Het is ook goed om de algemene staat van de auto te bekijken, zoals de bandenslijtage en de werking van de verlichting en remmen. Vergeet niet om een proefrit te maken, zodat je het rijgedrag kunt ervaren.
Om de staat van een gebruikte auto te beoordelen, kun je verschillende dingen doen. Kijk eerst naar de buitenkant en binnenkant van de auto op eventuele deuken of krassen. Controleer ook onder de motorkap op roest of lekkages. Het is handig om het onderhoudsboekje te bekijken en om de auto naar een monteur te brengen voor een grondige inspectie. Dit kan eventuele verborgen problemen aan het licht brengen.
Bij het kopen van een auto met een hogere kilometerstand, is het essentieel om de onderhoudshistorie goed na te kijken. Zorg ervoor dat de auto regelmatig is onderhouden en dat er geen grote reparaties nodig zijn. Let ook op de conditionering van slijtagegevoelige onderdelen zoals de ophangingen, remmen en uitlaat. Een goede proefrit kan ook helpen om te zien of alles soepel werkt.
Een van de voordelen van het kopen van een auto via een particulier is dat je mogelijk meer ruimte hebt om te onderhandelen over de prijs en voorwaarden. Ook kan de verkoper je vaak meer inzicht geven in de daadwerkelijke geschiedenis en het gebruik van de auto. Daarnaast zijn er doorgaans geen extra kosten zoals administratiekosten die bij dealers vaak wel van toepassing zijn.
Om zeker te zijn van de geschiedenis van de auto die je overweegt, kun je vragen naar het onderhoudsboekje en eventuele facturen van vorige reparaties. Daarnaast is het aan te raden om een voertuigidentificatienummer (VIN) op te vragen en dit nummer online te controleren op schade- en schadehistorie. Dit kan je veel vertellen over hoe de auto in het verleden is behandeld.