Home

Auto's Kia 990 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

KIA

KIA is een Zuid-Koreaanse autoproducent. Het bedrijf bestaat al sinds 1944, maar pas in 1974 ontstaat de tak KIA Motors. Naast fietsonderdelen en motorfietsen komt er dat jaar ook een eerste vierwieler: de KIA Titan. In 1997 wordt KIA het slachtoffer van de financiële crisis in Azië. Het bedrijf gaat kopje onder en wordt overgenomen een andere grote Zuid-Koreaanse autofabrikant, Hyundai.

Auto top 10 in tien jaar tijd

In 1974 introduceert KIA een kleine bedrijfswagen, de Titan. Nog steeds zie je de volgeladen, lichtblauwe pick-up trucks door de straten van Zuid-Korea rijden. Het model was er blijkbaar zo populair dat een “Titan” de verzamelnaam voor kleine vrachtwagens werd. Net als een pamper of een M&M bij ons. Het eerste model dat uiteindelijk op de Belgische kwam, was de KIA Sephia in 1993. Onderhuids is het een Mazda 323, maar het ontwerp zelf is van KIA. In 1995 volgt een tweede model: de KIA Pride en nog een jaar later verdubbelt het aanbod met twee nieuwe modellen, de KIA Clarus (sedan) en de KIA Sportage (SUV).

De Sephia belichaamt waarom KIA in iets meer dan 10 jaar tijd van een onbestaand naar een top 10 automerk ging in ons land: een KIA-wagen koop je niet om zijn looks, maar om zijn prijs. En omdat hij vaak nog verrassend praktisch is. Daarbovenop is het verstandige aankoop, want KIA geeft je zeven jaar garantie. Dat is aanzienlijker langer dan de twee jaar garantie die je bij premiummerken krijgt.

Vooral het A- en B-segment van belang

Eind jaren ‘70 bouwde KIA naast de eigen modellen ook auto’s van andere merken in hun fabrieken, zoals de Peugeot 604 en de Fiat 132. Maar onder leiding van Hyundai is dat verleden tijd en worden enkel eigen modellen gemaakt. Tegenwoordig vind je in België maar liefst 10 verschillende KIA-modellen. De meest verkochte is nog steeds de KIA cee’d, een compacte hatchback, sinds 2007 op de markt. Het model valt in dezelfde klasse als de Volkswagen Golf of Fiat Punto. In 2010 kreeg de cee’d de titel van “Top Reasonably-Priced Car”.

Op de hielen van de Cee’d zit de KIA Picanto. De kleine stadswagen wordt per jaar ongeveer 5000 keer verkocht in België. Het brons is voor de KIA Rio, alweer eentje uit het compacte segment, die het afgelopen jaar beter verkocht dan de BMW 1 Serie of Audi A4.

Een nieuwe generatie Picanto en Pegas

KIA wil de komende jaren blijven scoren in het A- en B-segment. De nieuwe generatie Picanto is klaar om de titel voor bestverkochte KIA over te nemen en een mogelijke vervanger staat al in de rij: de KIA Pegas -berline maakt zijn debuut in Azië en komt indien nodig naar Europa.

Daarnaast doet KIA een gooi naar de begeerde SUV-klasse van merken als BMW of Mercedes. Met de KIA Soul, de Niro, de KIA Sportage en de KIA Sorento heeft KIA vier crossovers/SUVs op de Belgische markt, waarvan vooral de laatste drie een duidelijke knipoog geven naar de Duitse luxemerken.

Is een Kia een betrouwbare auto?

Kia scoort hoog in rapporten van verschillende bronnen op vlak van betrouwbaarheid. Dit automerk heeft weinig problemen met het infotainmentsysteem, iets waar andere merken vaak mee te kampen hebben en wat hen minder betrouwbaar maakt.

Zijn auto's van Kia goed?

Kia wordt steeds populairder in Europa, voornamelijk dankzij de betaalbare prijzen en de steeds betere bouwkwaliteit van zijn auto's.

Wat is het beste model van Kia?

Het ruime interieur van de Kia Picanto en de stijlvolle uitstraling van de Kia Ceed kunnen veel chauffeurs bekoren.

Gaan auto's van Kia lang mee?

Je kunt erop rekenen dat je Kia lang meegaat, hoewel het aantal kilometers moeilijk te schatten is en afhankelijk is van verschillende factoren. Ook Kia zelf gelooft in de kwaliteit van zijn auto's: het biedt dan ook een garantie van minstens tien jaar of 150.000 km op nieuwe wagens.

Is het duur om auto's van Kia te onderhouden?

Kia is vrij goedkoop voor onderhoud, hoewel dit natuurlijk afhankelijk is van het model. De Kia Soul staat erom bekend erg betaalbaar te zijn op het vlak van onderhoudskosten.