Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Subaru

.
Informatie

Subaru kopen

Subaru staat bekend als een merk voor mensen met een actieve levensstijl. De meeste auto’s die door Subaru worden geproduceerd, zijn ideaal voor offroadavonturen. Enkele wagens zijn dankzij de praktische en ruime indeling ook zeer geschikt voor gezinnen. De meest bekende Subaru-modellen zijn waarschijnlijk de Impreza, Forester en Legacy. Hoewel nieuwe wagens van dit merk over het algemeen niet goedkoop zijn, vind je zeker een tweedehands Subaru tegen een goede prijs. Als je van sportieve auto’s houdt die hun mannetje staan in de wilde natuur, kun je ook wagens van Jeep en Toyota overwegen.

Veiligheid

Subaru staat over het algemeen bekend als een veilig merk. Vooral de Subaru Impreza scoort goed op dat vlak en wordt geprezen om de uitstekende allround veiligheidstechnologie. Als wagen die voornamelijk op gezinnen gericht is, is de bescherming van kinderen van groot belang. De Subaru Impreza kreeg hiervoor van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) een indrukwekkende rating van 89% in 2017. Deze auto beschikt onder andere over de volgende veiligheidsfeatures:

  • Zeven airbags om inzittenden te beschermen bij een ongeval
  • Een parkeercamera om je te helpen bij het parkeren
  • Achteruitkijkspiegels die op de deur, en niet op het raam, gemonteerd zijn voor betere zichtbaarheid

Je kunt optioneel ook kiezen voor een EyeSight-systeem, dat beschikbaar is voor verschillende Subaru-modellen. Dit pakket bevat adaptieve cruisecontrol, een automatisch noodremsysteem, actieve rijstrookondersteuning en dodehoekdetectie. In 2017 werd ook automatisch remmen bij het achteruitrijden toegevoegd, zodat de auto tot stilstand komt als hij merkt dat er zich een persoon of object achter de wagen bevindt.

Kenmerken

Hoewel auto’s van Subaru minder populair zijn in Europa dan in de Verenigde Staten, is het een goede keuze voor wie de auto vooral voor avontuurlijke rondreizen wil gebruiken. De Subaru Outback is een goed voorbeeld van een stevige auto die heel wat gewicht kan trekken en waarbij je eenvoudig een kajak of andere benodigdheden op het dak kunt leggen. Ook de Subaru Forester zal je niet in de steek laten op je roadtrips, maar dit model heeft minder trekkracht dan de Outback. De derde generatie van de Subaru Forester, geproduceerd tussen 2008 en 2012, heeft:

Omdat de meeste Subaru-wagens over vierwielaandrijving beschikken, moet je rekening houden met een hoger brandstofverbruik dan bij wagens met voor- of achterwielaandrijving. Vooral bij de Subaru Legacy en de Subaru Forester is het brandstofverbruik hoger dan gemiddeld.

Comfort

De meeste modellen van Subaru beschikken over een ruim interieur. De Subaru Legacy is bijvoorbeeld compact genoeg voor gebruik in de stad, maar biedt zowel de inzittenden vooraan als op de achterbank voldoende plaats om comfortabel te zitten. Ook op het vlak van technologie is Subaru over het algemeen mee met zijn tijd. Alle trims van de Subaru Legacy 2019 beschikken bijvoorbeeld over een infotainmentscherm van 16,5 cm met Apple CarPlay en Android Auto. Bij de verschillende trims krijg je er ook nog eens onder meer het volgende bij:

  • Legacy Premium: verwarmde voorzetels en een groter infotainmentscherm van 20,3 cm
  • Legacy Sport: grotere wielen met lichtmetalen velgen en dodehoekdetectie
  • Legacy Limited: lederen zetels en een navigatiesysteem