HomeAuto's Volkswagen 6.822 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Volkswagen

Volkswagen werd opgericht in 1937 door Ferninand Porsche. In zijn geloof voor ‘betaalbare kwaliteitswagens’, bood de Duitser zijn ontslag aan bij Mercedes-Benz en startte zijn eigen onderneming. Bijna 100 jaar later staat VW aan de absolute top van de auto-industrie. Dat Volkswagen twee van de vijf meest verkochte automodellen ter wereld bezit, mag dan ook geen verrassing zijn. Naast de VW Kever of Golf biedt 2dehands nog tal van andere modellen die wachten op een testrit.

Waarvoor staat VW?

Volkswagen staat synoniem voor betaalbare en betrouwbare wagens. Gooi in die mix een vleugje eigenzinnigheid en je krijgt paradepaardjes als de VW Kever en de Volkswagen Golf. Beiden modellen pronken in de lijst van vijf meest verkochte automodellen ter wereld. Van de Kever (of Beetle) werden meer dan 20 miljoen exemplaren uitgerold, een record dat enkel door de Golf werd overtroffen wanneer het enkel jaren geleden de kaap van 30 miljoen bereikte.

Een gepast type voor elk segment

Initieel richtte Ferninand Porsche zich in de eerste plaats op de betere middenklasse. Vandaar ook de merknaam. Het beste voorbeeld is de Volkswagen Passat. VW creëerde zowel de sedan als de Passat Variant stationwagen, om aan alle gezinseisen te kunnen voldoen. Vandaag de dag heeft VW een vierwieler voor iedereen. Met de Touareg (SUV) en de Sharan (monovolume) mikt VW op de veeleisende chauffeur die ruimte en luxe najaagt, in de EOS (cabrio) straal je als een Griekse god en de Polo (hatchback) brengt je terug naar de roots van het rijden, onder een aantrekkelijk prijskaartje. Samen met de Golf is deze laatste de meest populaire VW-occasie op 2dehands.

Tenslotte vergeten we zeker niet de meest populaire minibus van het land. De Volkswagen Transporter is uitgegroeid tot het favoriete vervoersmiddel de aannemer. Vooral de 1.9 en 2.5 turbo zijn gewild op 2dehands, meer dan rechtstreeks concurrent Mercedes Vito.

VW zet de cruise controle aan

Groei op alle segmenten. Met de stijgende populariteit van goedkope automerken als Skoda en Renault is het de enige manier vooruit voor VW. Ook merken als Seat, die Duitse degelijkheid nog betaalbaarder probeert te maken, zijn een bedreiging. Maar Volkswagen heeft de boodschap duidelijk begrepen. Met de Atlas wordt het SUV-gamma uitgebreid en de VW up! voert de ‘New Small Family’ aan. En ook over het dieselschandaal wordt niet langer gepraat, nu VW zich volledig focust op hybride en elektrisch rijden.

Zie je niet langer de bomen door het bos met al de verschillende modellen? Informeer u goed voor aankoop. Dient de auto voor dagelijks gebruik of enkel in het weekend? Parkeert u in uw garage of in de stad? Hoeveel laadruimte heeft u nodig? In het algemeen worden VW’s verkocht zonder veel opties. Een jonge occasie met lederen zetels en een dakraam vliegen daarom snel van de toonbank!

Is een Volkswagen een goede auto?

Volkswagen heeft een goede reputatie op vlak van bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Ze staan bekend om hun rijcomfort en bieden veel ruimte. Een kilometerstand boven 200.000 is geen uitzondering voor deze sterke wagens.

Hoeveel kost een Volkswagen Golf?

Een tweedehands Volkswagen Golf kost tussen € 500 en € 50.000, afhankelijk van de staat en het bouwjaar.

Waar staat Volkswagen het meest om bekend?

Het merk staat bekend als fabrikant van auto's met uitstekende kwaliteit. Vooral het grote assortiment en het feit dat ze erg praktisch zijn voor gezinnen zijn grote troeven van Volkswagen.

Welk Volkswagenmodel is het duurste?

Het topmodel van Volkswagen is de Volkswagen Touareg, hoewel je ze tweedehands tegen een betaalbare prijs op de kop kunt tikken.

Hoe lang gaan auto's van Volkswagen mee?

Auto's van Volkswagen hebben zelden grote mechanische problemen. De Volkswagen Jetta, bijvoorbeeld, gaat vaak meer dan 300.000 km mee zonder al te veel problemen.

Welke modellen Volkswagen bestaan er?

Volkswagen heeft meer dan 10 modellen, van de kleine Polo tot de grote Arteon. Elk model heeft ook nog varianten. Veel keuze dus.

Zijn Volkswagens duur om te herstellen?

Onderhoudskosten hangen af van de leeftijd en onderhoud van je wagen, maar Volkswagen heeft een goede prijs-kwaliteit reputatie.