Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Smart

.
Informatie

Smart auto kopen

Een Smart is precies wat de naam al doet vermoeden: een compact stadsautootje dat de dingen niet moeilijker maakt dan ze zijn. Bovendien zul je geen fortuin aan brandstof betalen als je er met deze modellen opuit trekt dankzij de zeer hoge brandstofefficiëntie. Deze auto's zijn vooral een goede optie voor alleenstaanden, koppels en personen die in de stad wonen. De twee bekendste modellen van Smart zijn waarschijnlijk de Smart ForFour en de Smart ForTwo. Die laatste stond tot 2002 bekend als de Smart City Coupé. Voor een unieker model kun je de Smart Roadster kiezen, die je vanwege de korte productieperiode, van 2003 tot 2005, niet vaak ziet. Auto’s van andere merken die aan een Smart doen denken, zijn bijvoorbeeld de Mini Cooper, de Renault Twingo en de Chevrolet Spark. Wil je een Smart auto kopen? Ontdek dan zeker de tweedehands modellen die je vindt voor een goede prijs.

Veiligheid

De Smart ForTwo en de Smart ForFour werden allebei in 2014 getest op veiligheid door Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Beide auto’s kregen een rating van vier op vijf sterren. De Smart Roadster werd niet aan testen onderworpen door Euro NCAP, maar op basis van de veiligheidstechnologie aan boord kun je veronderstellen dat deze wagen een gelijkaardige score zou krijgen bij crashtesten. Een van de grote voordelen van Smart auto’s is dat de zichtbaarheid zeer goed is. De Smart ForTwo en de Smart ForFour beschikken sinds 2014 onder andere over:

  • Acht airbags
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Tractiecontrole

Kenmerken

Als alleenstaande of koppel is de Smart ForTwo met twee zitplaatsen misschien groot genoeg, voor gezinnen met een of twee kinderen is de Smart ForFour met vier zitplaatsen dan weer meer geschikt. Houd er echter rekening mee dat de kofferruimte erg beperkt is bij wagens van dit merk. Er zijn verschillende trims, zodat je de auto aan je behoeften kunt aanpassen. De tweede en meest recente generatie van de Smart ForFour, met een bouwjaar van 2014 tot nu, beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Een 0.9-liter I3-turbobenzinemotor of 1.0-liter I3-benzinemotor
  • Handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen of dubbelekoppelingversnellingsbak met zes versnellingen
  • Achterwielaandrijving

Zoek je een auto met een elektrische motor, dan kun je de Smart EQ ForTwo overwegen, die sinds 2018 op de markt is. 

Comfort

Je kunt het comfort van een Smart niet vergelijken met dat van een iets grotere wagen. Je benen ver uitstrekken is niet voorbehouden aan een Smart! Bij de Smart Roadster is een van de klachten ook dat de wielophanging ondermaats is en dat grote putten in de weg er zelfs voor kunnen zorgen dat de cd-speler hapert. De zetels vallen dan weer wel in de smaak: ze zitten misschien niet zo ruim, maar ze bieden wel goede ondersteuning. Bij de Smart ForTwo 2019 krijg je de volgende technologie aan boord:

Iets wat de Smart ForTwo onderscheidt van andere wagens is de app waarmee eigenaren parkeerplaatsen kunnen vinden die te klein zijn voor andere auto’s, maar die groot genoeg zijn voor de Smart ForTwo.