Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Tesla Model S Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Tesla Model S

Misschien droom je ervan een Tesla te bezitten of misschien vind je dat deze wagen meer aandacht krijgt dan hij verdient. Je kunt echter niet ontkennen dat de Tesla Model S over veel speciale eigenschappen beschikt. Deze volledig elektrische wagen rolde voor het eerst van de band in 2012 en zette de autowereld helemaal op zijn kop. Een van de meest opvallende functies van de Tesla Model S is de Autopilot-feature, waarmee de auto in theorie volledig autonoom kan rijden, parkeren en meer. Deze wagen is ideaal voor autoliefhebbers die een unieke wagen zoeken. Wil je een Tesla Model S kopen? Dan zul je rekening moeten houden met een hoog prijskaartje. Een tweedehands Tesla Model S is meteen een pak goedkoper en je vindt zeker een auto die over je gewenste features beschikt. De luxueuze Audi A7 en Porsche Panamera zullen je misschien ook interesseren.

Veiligheid

Net zoals bij de Tesla Model 3 en Model X wordt veiligheid hoog in het vaandel gedragen bij de Tesla Model S. Sommige reviews roepen deze auto zelfs uit tot ‘de veiligste wagen ooit’. Deze positieve beoordelingen worden ook ondersteund door de goede resultaten bij crashtesten van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). In 2014 kreeg de Tesla Model S een veiligheidsrating van vijf sterren op vijf. Qua veiligheidstechnologie beschikt de Tesla Model S 2014 over:

  • Airbags aan de chauffeurs- en passagierskant en achteraan de auto
  • Elektronische stabiliteitscontrole, voor extra ondersteuning bij een oneffen en/of glad wegdek
  • Snelheidsassistentie, die de lokale snelheidsbeperkingen herkent en een waarschuwing geeft bij het overschrijden van de maximale snelheid
  • Een antiblokkeersysteem bij hard remmen
  • Een parkeercamera ter ondersteuning bij het parkeren
  • Optionele adaptieve cruisecontrol

Je kunt er ook voor kiezen om de auto achteraan te versterken met een tweede frame in aluminium. Dit is echter optioneel en is niet standaard inbegrepen.

Kenmerken

Een veelvoorkomende klacht over elektrische auto’s is de beperkte batterijcapaciteit, waardoor lange roadtrips minder aangenaam zijn door het vele opladen. Bij de meest recente modellen kun je met een volle batterij echter maximum 630 km rijden voordat je de batterij opnieuw hoeft op te laden, een pak meer dan bij de concurrenten. Als je op zoek bent naar snelheid, is de Tesla Model S P100D je beste keuze. Deze versie heeft een Ludicrous-modus, waarmee je in 2,5 seconden van 0 naar 100 km/u gaat en die van de P100D een van de auto’s met de snelste acceleratie maakt. De grootste nadelen van de Tesla Model S zijn de hoge kostprijs en het infotainmentsysteem, dat sommigen als storend ervaren. De Tesla Model S heeft:

  • Een batterijcapaciteit van 75, 85, 90 of 100 kWh, afhankelijk van de gekozen versie
  • Achterwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Een vaste transmissie met één versnelling

Comfort

Hoewel het interieur van de Tesla Model S aan de verwachtingen voldoet, bereikt dit niet het kwalitatieve niveau van bijvoorbeeld de Mercedes-Benz E-klasse. De zetels zijn echter comfortabel en de inzittenden hebben meer dan voldoende ruimte. De Tesla Model S is niet de nieuwste Tesla, maar deze wagen loopt niet achter op vlak van technologie. Het infotainmentsysteem is uniek en de meningen over het gebruiksgemak en de functionaliteit zijn verdeeld. Je houdt ervan of je houdt er niet van! Daarnaast beschikt de Tesla Model S 2020 over: