HomeAuto's Tesla 36 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Tesla met filter Model X

.

Informatie

Tesla Model X

Wie op zoek is naar een auto die in het oog springt, is bij Tesla aan het juiste adres. De Tesla Model X is de eerste elektrische SUV en biedt tot zeven plaatsen. De typische stoere uitstraling van deze wagens ontbreekt hem wel. Zo profileert hij zich als familiewagen op harde weg voor liefhebbers van elektronische hoogstandjes én ecologisch rijden. Deze wagen is immers heel erg schoon qua uitstoot. Tesla Model X is de derde auto van dit jonge autobedrijf. Hij werd voorgesteld in 2015 en rijfde verschillende bekroningen binnen, waaronder de prestigieuze Duitse onderscheiding The Golden Steering Wheel (Das Goldene Lenkrad). Concurrenten zijn onder meer: Audi Q6 e-tron, Mercedes-Benz GLE en BMW i9.

Veiligheid

De Tesla Model X scoorde de volle vijf sterren op de Euro NCAP (New Car Assessment Programme) veiligheidstest. Zo kregen de veiligheid van de passagiers vooraan en de veiligheidsvoorzieningen bijna de maximale quotering. De meest besproken functie is de automatische piloot. Om een ongeluk te voorkomen kan de computer zelf sturen of remmen en de Model X verandert bijna in een zelfrijdende auto wanneer men de pedalen en het stuur loslaat. Deze autopiloot is echter niet meer standaard aanwezig. Op het gebied van frontale en zijwaartse impact doet de Model X het ook beter dan vele concurrenten: zijn autonome noodstopsystemen (AEB) sturen de auto weg van elke zijwaartse impact. Ook is het risico om over de kop te slaan zeer laag. De Tesla Model X bevat zo onder meer de volgende veiligheidsuitrustingen:

  • 12 airbags
  • Rijstrookassistent
  • Stabiliteitscontrole

Kenmerken

Voor een elektrische auto is de Tesla Model X hyperpotent. Dankzij de 5 lithium/ion batterijen hebben de motoren een vermogen van 60, 70, 75, 90 of 100 kWh. Het topmodel, de Tesla Model X P100D uitgerust met de ‘ludicrous mode’, bereikt zo 100 km/u in amper 2,9 seconden. Zo doet deze wagen het beter dan de meeste sportauto’s. Hij gebruikt vierwielaandrijving op basis van twee motoren: een voor de voorwielen en een voor de achterwielen. Dit geeft hem een kracht van 259 pk waardoor de Tesla Model X de enige elektrische wagen is die ladingen tot 2300 kg kan slepen. De totale rijafstand met een volle batterij ligt tussen 417 en 512 km. De kenmerken van deze wagen zijn:

  • De software van de auto wordt geüpdatet via een draadloze verbinding 
  • Bewakingsmodus met camera's en sensoren die opnamen maken van verdachte activiteiten in de parkeerstand 
  • De Tesla ‘supercharger’ kan tot 247 kilometer stroom bijladen in 20 minuten

Comfort

De bestuurder heeft een ruime zitplaats en passagiers achteraan bereiken hun plek via opmerkelijke vleugeldeuren. De voorruit die doorloopt tot in het dak geeft een gevoel van ruimte en vrijheid. De ergonomie van de hoofdsteunen, die zich automatisch aanpast, laat dan weer te wensen over. Het dashboard is een beeldscherm zo groot als een televisie. De auto ontvangt updates via Internet en voegt zo functionaliteiten toe. De bagageruimte meet 2.180 liter verdeeld over twee kofferbakken. De auto ligt muurvast op de weg en geeft een heel veilig gevoel. Wie een Tesla Model X wil kopen, houdt best wel rekening met de forse afmetingen van de auto. Al dit pionierswerk komt natuurlijk met een stevige prijs, ook tweedehands. De auto bevat volgende comfortuitrustingen:

  • 17-inch touchscreen 
  • De optionele "intelligente luchtvering" verhoogt de stabiliteit 
  • HEPA-filter die de lucht zuivert