Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Tesla Model 3 Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Tesla Model 3

In maart 2020 schreef de Tesla Model 3 geschiedenis als meest verkochte elektrische auto. Het recept voor succes zit volgens Tesla in een krachtige batterij, innovatieve technologie en een stijlvol exterieur. Ondanks de hoge verkoopcijfers, vooral in de Verenigde Staten, heeft deze wagen in Europa nog steeds een uniek imago. Vooral autoliefhebbers, koppels en jonggepensioneerden die fan zijn van karaktervolle wagens zullen genieten van een Tesla Model 3. Eigenaren zijn over het algemeen tevreden over hun Tesla Model 3, maar omdat deze auto vrij recent op de markt is gebracht, is weinig geweten over de betrouwbaarheid op lange termijn. Het grootste nadeel van deze auto? Dat is waarschijnlijk de prijs, want deze wagen is niet voor iedereen weggelegd. De Tesla Model S is al langer in productie en is dus iets goedkoper. Ook de Lexus GS en de Jaguar XE bezitten dezelfde luxueuze uitstraling.

Veiligheid

De Tesla Model 3 wordt vaak geprezen om de uitstekende veiligheidstechnologie en staat bij sommige beoordelingen zelfs bovenaan het lijstje van veiligste auto’s. Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) gaf deze wagen in 2019 de topbeoordeling van vijf sterren op vijf. Vooral de hoge scores voor de veiligheidstechnologie en de bescherming van volwassenen, respectievelijk 96% en 94%, vallen op. Veel features zijn standaard ingebouwd bij elke versie, wat bij veel concurrenten niet het geval is. Zo heeft elke Tesla Model 3: 

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Een automatisch noodremsysteem
  • Een waarschuwingssysteem als je de rijstrook verlaat
  • Adaptieve cruisecontrol

Kenmerken

Bij elektrische auto’s is er veel aandacht voor de batterij en op dat vlak scoort de Tesla Model 3 zeer goed. Zo gaat de Tesla Model 3 Standard Range Plus ongeveer 402 km mee en rijd je met de Tesla Model 3 Long Range RWD (achterwielaandrijving) maar liefst 523 km met een volle batterij. De snelste versie van deze auto is dan weer de Tesla Model 3 AWD Performance met vierwielaandrijving. In 3,2 seconden gaat deze wagen van 0 naar 100 km. Bij die snelheid komt ook het duurste prijskaartje kijken, want dit is de meest luxueuze versie in het aanbod. Deze auto beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Een batterij van 54, 62 of 75 kWh
  • Achterwielaandrijving of vierwielaandrijving
  • Vaste automatische transmissie met één versnelling

Comfort

Strakke lijnen en een minimalistisch uiterlijk: zo kun je het interieur van de Tesla Model 3 het best beschrijven. De zetels zijn ruim en comfortabel. Het meest opvallende element van het dashboard is ongetwijfeld het gigantische infotainmentscherm van 38,1 cm, vergelijkbaar met het scherm van de gemiddelde laptop. Sommigen missen echter analoge knoppen, waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig de stereo bedient zonder weg te kijken van de weg. Verder beschikt de Tesla Model 3 2020 ook over:

Houd er echter rekening mee dat de Tesla Model 3 geen ondersteuning biedt voor Apple CarPlay en Android Auto. Je kunt je smartphone wel verbinden met het infotainmentsysteem via Bluetooth, maar dit is niet even naadloos als het geval zou zijn met Apple CarPlay en Android Auto.