Home

Auto's Opel 54 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Opel Mokka X

Met zijn ronde vormen en hoge achterbumper valt de Opel Mokka X meteen op. De Opel Mokka X is een bijgewerkte versie van de originele Opel Mokka en is in productie sinds 2016. Deze auto wordt vooral gekocht door gezinnen, onder meer vanwege het ruime interieur en de goede veiligheidstechnologie. Ook voor lange roadtrips is deze wagen een goede keuze, met een gemiddelde brandstofefficiëntie en een vrij grote koffer. Bovendien is deze auto uitstekend geprijsd, vooral als je voor een tweedehands Opel Mokka X kiest. Enkele concurrenten van de Opel Mokka X zijn de Renault Captur en de Nissan Juke. Binnen het aanbod van Opel is ook de Opel Crossland X een auto die je kunt overwegen als je op zoek bent naar een gelijkaardige model.

Veiligheid

Hoewel Opel geen al te goede reputatie heeft op het vlak van betrouwbaarheid, lijkt de Opel Mokka X weinig problemen te vertonen. Ook de veiligheidsfeatures zijn up-to-date en aangepast aan moderne standaarden. De Opel Mokka kreeg in 2012 een veiligheidsscore van vijf sterren op vijf van Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), maar er werden geen nieuwe crashtesten uitgevoerd sinds de update naar de Mokka X in 2016. Aangezien er geen grote veranderingen werden aangebracht, kun je aannemen dat ook de Opel Mokka X het goed doet op het vlak van veiligheid. Alle veiligheidsfeatures werken naar behoren en zorgen voor extra bescherming voor de inzittenden. De Opel Mokka X 2019 beschikt over:

  • Zes airbags
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Actieve snelheidsassistentie, ingesteld door de chauffeur

Je kunt ook kiezen voor een Forward Camera Pack, waarbij je tegen een extra toeslag een pre-crashsysteem en verkeersbordherkenning toevoegt.

Kenmerken

De oudere modellen van de Opel Mokka hadden een groot aantal trimopties, maar in 2019 werd beslist om de trims te beperken tot vier versies: Active, Design Nav, Elite en Elite Nav. Design Nav-modellen zijn uitgerust met Intellilink-satellietnavigatie, terwijl de Elite- en Elite Nav-trim stuurwielverwarming en sportzetels toevoegen. De Opel Mokka X heeft de volgende kenmerken:

  • Onder meer een 1.6-liter benzinemotor, 1.8-liter benzinemotor en een 1.6-liter dieselmotor
  • Qua transmissie kun je kiezen voor een Opel Mokka X automaat met zes versnellingen of voor handgeschakelde transmissie met vijf of zes versnellingen
  • Deze auto heeft voorwielaandrijving of vierwielaandrijving

Sinds 2019 zijn er slechts twee motoropties beschikbaar voor de Opel Mokka X, namelijk een 1.6-liter dieselmotor en een 1.4-liter turbobenzinemotor, die allebei een vermogen hebben van ongeveer 140 pk.

Comfort

Het ruime interieur is een grote troef van de Opel Mokka X. Achteraan is het misschien iets te krap voor drie volwassenen, maar twee volwassenen of drie kinderen zullen zeker comfortabel zitten. De koffer van 356 liter kan uitgebreid worden tot 1.372 liter als de achterbank platgelegd wordt en dat is meer dan wat sommige concurrenten aanbieden. Dankzij de goede wielophanging rijdt de auto soepel op elk type wegdek. Een van de minder goede punten van het interieur is dat vingerafdrukken goed te zien zijn op sommige oppervlakken. De Opel Mokka X 2020 beschikt over:

  • Een infotainmentscherm van 17,8 cm of 20,3 cm in het midden van het dashboard
  • Apple CarPlay- en Android Auto-ondersteuning
  • Climate control voor twee zones bij de meer exclusieve modellen