Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

sempervivum

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Sempervivum is een vetplant die niet veel water nodig heeft. In het groeiseizoen, wat meestal in de lente en zomer is, kun je ze eens in de 2 weken water geven. Zorg ervoor dat de aarde volledig opdroogt tussen de gietbeurten. In de winter hebben ze praktisch geen water nodig, omdat ze dan in rust zijn. Dus, houd het simpel: minder is meer!
De beste groeicondities voor Sempervivum zijn een zonnige plek met goed doorlatende grond. Deze planten houden van droge omstandigheden, dus een pot of bodem die overtollig water efficiënt kan afvoeren is essentieel. Ze kunnen goed gedijen in arme grond, waardoor ze ideaal zijn voor rotstuintjes of droge borders. Zorg ook voor voldoende luchtcirculatie om schimmelproblemen te voorkomen.
Ja, je kunt Sempervivum goed combineren met andere vetplanten en mediterrane planten. Ze hebben vergelijkbare behoeften qua water en zonlicht, wat het gemakkelijk maakt om ze in één bed of pot te planten. Je kunt ze ook combineren met sierstenen of grind om een prachtige, natuurlijke uitstraling te creëren. Zorg ervoor dat de andere planten ook goed gedijen in dezelfde omstandigheden als de Sempervivum.
Vermeerdering van Sempervivum kan heel eenvoudig zijn! Dit gebeurt vaak via plantafdelingen die zich aan de basis van de rozetten vormen. Snijd deze af met een scherp mesje en steek ze in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat je de nieuwe plantjes een paar dagen laat drogen voordat je ze water geeft. Na een paar weken zullen ze wortelen en groeien in hun nieuwe omgeving.
Als je merkt dat je Sempervivum last heeft van ziekten of plagen, is het belangrijk om snel te handelen. Bijvoorbeeld, als je schimmels ziet, kun je de plant beter niet te veel water geven en zorgen voor betere luchtcirculatie. Voor plagen zoals bladluizen, kun je een milde zeepoplossing gebruiken om ze weg te wassen. Zorg ervoor dat je ook de aangetaste delen van de plant verwijdert om verdere verspreiding te voorkomen.