HomeMotoren 162.700 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is de beste periode om een tweedehands moto te kopen of te verkopen?

De meeste moto's worden verkocht in april en in juni. De lente is dus het ideale seizoen om een tweedehands moto te (ver)kopen. In januari en augustus worden het minst aantal moto's verkocht.

Hoeveel soorten moto's zijn er?

Er is een moto voor elke type motorrijder. Wie veel rijdt, heeft graag een toermotor . Wie topprestaties belangrijk vindt, kiest eerder een sportieve moto of een crossmoto. Voor gebruik in de stad en op snelwegen zijn middenklassers van 300 tot 750cc prima. Voor kortere (stads)ritten is een wendbare scooter zoals een Vespa dan weer de max. Ook de oldtimers blijven populair.

Hoe kies ik een moto?

Welke moto je kiest, hangt er vanaf waarvoor je die wil gebruiken en hoe vaak je ermee gaat rijden. Als beginnende motorrijder kies je best voor een kleine cilinderinhoud. Let ook op het gewicht van de moto: kan je hem rechthouden? Is hij makkelijk hanteerbaar? Niet onbelangrijk: weet dat je voor krachtige motoren meer inschrijvingstaks en verkeersbelasting betaalt.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands moto?

De grote voordelen van een tweedehands moto zijn de lagere aankoopprijs en dat je er vrijwel meteen de baan op kan. De aanvraag van een nummerplaat en een verzekering duurt in het beste geval maar een halve dag. Dus: vind vandaag je favoriete moto op 2dehands, en met wat geluk rijd je er morgen mee naar huis!

Waar moet ik op letten als ik een tweedehands moto koop?

Als je van plan bent om een tweedehands moto te kopen, is het een goed idee om een ervaren motorrijder mee te nemen als je de machine gaat bekijken. Check de remschijven. Kijk na of er sleet is op onderdelen als de banden, de ketting of de kettingwielen. Verder is het belangrijk dat de motor, de ophanging en de versnellingsbak in goede staat zijn. En dat de moto geen krassen of blutsen heeft. Sporen op de zijkant kunnen wijzen op een (onge)val.