Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Het voordeel van een e-bike is dat trappen dankzij de accu minder inspanning kost. Elektrische fietsen zijn makkelijk te besturen en afhankelijk van het type zitten er 7 tot 30 versnellingen op. Sommige fietsen hebben ook een elektrisch remsysteem: zo gaat de batterij langer mee en slijten de banden minder snel. Elektrische fietsen zijn goedkoop in gebruik, milieuvriendelijk en goed voor je gezondheid.

Waar vind ik een goede 2dehands e-bike?

Een 2dehands elektrische fiets of speedpedelec is ideaal als je wil checken of zo'n fiets iets voor jou is. Kijk dus zeker eens op 2dehands: in de categorie elektrische fietsen vind je merken als Minerva, Stromer of Koga die soms tot wel 50% goedkoper zijn. Tip: doe steeds een testrit voordat je de fiets koopt. En check zeker het accutype, want daar zitten grote verschillen op.

Wat zijn de populairste elektrische fietsen?

1. Victoria eTrekking 8.8 500Wh
2. Winora Sinus Tria 10 500 Wh
3. Gazelle CityZen T10 HMB 500 Wh

Welke elektrische fiets past bij mij?

Je keuze voor een elektrische fiets hangt vooral af van waarvoor je die wil gebruiken. Voor een recreatief fietstochtje in het weekend of voor je woon-werkverkeer? Houd zeker rekening met de afstand die je denkt af te leggen. En met de omgeving waar je meestal fietst: zijn er hellingen of veel bruggen? Fiets je vaak tegen de wind in? Afhankelijk van het terrein is de ene motor beter geschikt dan de andere.

Hoe snel rijdt een elektrische fiets?

De effectieve snelheid van een e-bike hangt, net als de actieradius, af van verschillende zaken. In ideale omstandigheden haal je 25 tot 45 kilometer per uur. Let wel: 45 kilometer per uur geldt alleen voor speedpedelecs. Een speedpedelec wordt beschouwd als een bromfiets klasse P. Je hebt er een nummerplaat, een helm en een geldig rijbewijs voor nodig.