Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Dieren en ToebehorenPony'sVerwijder filters
Sorteer op

Wat moet ik weten voordat ik een pony koop voor mijn kind?

Een eigen pony betekent veel verantwoordelijkheid. Bovendien is een pony houden niet goedkoop en gaat (leren) paardrijden samen met blutsen en builen. Als ouder moet je er dus op voorbereid zijn dat je kind wel eens blauwe plek oploopt of erger. Stem daarom de leeftijd en de rijervaring van je kind af op de ervaring van de pony. De kans is groot dat een jong kind meer leert van een tienjarige Shetland pony dan van een jonge hengst. Overweeg op voorhand alle pro's en contra's en laat je uitgebreid informeren door kenners. Zo wordt de aankoop van die droompony geen nachtmerrie.

Wat heeft een pony nodig?

Een pony heeft verzorging nodig, toebehoren zoals een zadel en dekens, een weiland, gezelschap van andere paarden én een droge stal die regelmatig uitgemest moet worden. Daarnaast heeft je pony heel wat liters schoon drinkwater nodig én een evenwichtige mix van ruwvoer en krachtvoer aangevuld met vitamines en mineralen.

Welke soorten pony's zijn er?

Er zijn pony's in veel soorten en maten. Denk aan Camargue, Fjord, Haflinger, IJslander, TinkerMini pony, Shetlander of Welsh.

Wat is het verschil tussen een paard en een pony?

Het verschil tussen een paard en een pony is de grootte: de stokmaat of de schofthoogte om precies te zijn. Pony's zijn stevig gebouwd en ze hebben in vergelijking met paarden kortere benen. Pony's hebben een schofthoogte van maximum 1m48 (= stokmaat D). Ze worden volgens hun stokmaat geklasseerd:
Stokmaat a: kleiner dan 1m09
Stokmaat A: 1m09 - 1m16
Stokmaat B: 1m17 - 1m26
Stokmaat C: 1m27 - 1m36
Stokmaat D: van 1m37 tot 1m48m

Waar kan ik een pony kopen?

Je kan een pony adopteren bij een paardenasiel of kopen van een particulier of een erkend fokker. Ook op 2dehands zijn er vaak pony's te koop. Kies een gechipte, gezonde pony mét een Europees conform paspoort en neem altijd een ervaren paardenkenner mee als je de pony gaat bezichtigen.

Hallo!
Welkom bij 2dehands.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen en ontvangen
  • eigen zoekertjes kan plaatsen
  • zoekertjes ziet die interessant zijn voor jou!