Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Paarden

.

Waar kan ik een paard kopen?

Op sites als 2dehands zijn er ook
paarden te koop: een trekpaard, een recreatiepaard of zelfs een oudere merrie op zoek naar een fijne thuis. Je komt meestal rechtstreeks terecht bij een particulier of een erkend fokker. Je kan ter plaatse gaan kijken en het paard uitproberen. Zoeken kan onder meer op populaire paardenrassen zoals bijvoorbeeld een tinker, een appaloosa, een haflinger of een shetlander.

Waar moet ik op letten als ik een paard wil?

Een dier kopen is een hele verantwoordelijkheid. Denk er dus eerst goed over na. Lijst dan de kenmerken op waaraan het paard moet voldoen. Stel zeker ook een budget op en hou je daaraan. Ga dan op zoek naar je ideale paard op 2dehands. Contacteer de verkoper en maak een afspraak. Test het paard grondig uit en vraag ook een medische check-up.

Wat heb ik nodig voor de verzorging van mijn paard?

Je hebt een goede basisuitrusting nodig: een hoofdstel met een bit, een halster en een halstertouw, een zadel, een zadeldek, een singel en de nodige beschermers. Zorg ook voor de nodige dekens en verzorgingsproducten. Een comfortabele stal is essentieel, een trailer kan handig zijn.

Is paardrijden een dure hobby?

Als je gewoon wil leren paardrijden, zonder een eigen paard te kopen, vallen de kosten best mee. Je betaalt dan alleen voor je paardrijlessen bij de manege, net als voor je ruiterkleding en laarzen.

Zijn er paarden waarop je niet kan rijden?

Miniatuurpaardjes zijn met hun stokmaat van amper 1 meter niet geschikt als rijpaard. Met hun zacht karakter zijn ze wel een ideaal vriendje voor kinderen. Bovendien maaien ze het gras: met een wei van 1.000 m² is een mini al superblij.