Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wie mag er met een tractor rijden?

Wie geboren is voor 1/10/1982 mag in België met een tractor op de openbare weg rijden. Wie nadien geboren is, heeft een rijbewijs G voor landbouwvoertuigen nodig. Dat kan je behalen vanaf 16 jaar. Wie slaagt voor het theoretisch en het praktisch examen mag onbeperkt hoeve-veldtransport verrichten met een maximale MTM van 20 ton. Ben je 18 of ouder dan is dat een maximale MTM van 44 ton.

Wat zijn de populairste tractors?

New Holland, John Deere, Case IH, Fendt en Massey Ferguson behoren tot de meest verkochte tractors in België en in Nederland.

Waar vind ik een goeie tweedehands tractor?

Een tractor of een trekker is zonder twijfel het belangrijkste landbouwvoertuig. En daar hangt vaak een stevig prijskaartje aan. Het loont dus zeker de moeite om online uit te kijken naar een goeie tweedehands tractor. Wie oude landbouwvoertuigen verzamelt, vindt op 2dehands ook heel wat interessante oldtimer tractors.

Hoe leer ik met een tractor werken?

Een tractor kopen is een ding. Dat betekent nog niet dat je er ook veilig mee kan werken. En dan is het zeker verstandig om een korte workshop of opleiding te volgen. Zo leer je alles over het gebruik van je tractor, en over hoe je er correct werktuigen en machines aankoppelt. Er zijn ook verschillende constructeurs die regelmatig praktijkopleidingen of bijscholingen organiseren.

Wat is een minitractor?

Hobbyboeren en eigenaars van manages, weilanden of parktuinen gebruiken voor heel wat kleine en grotere werken vaak een minitractor zoals een Kubota of een Iseki. Dat is een multifunctionele kleine trekker die bijvoorbeeld erg handig is om balen stro te verplaatsen of om grond te frezen.