Home

Auto's Opel 45 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

Opel Karl

De Opel Karl, vernoemd naar de oudste zoon van Adam Opel, beschikt over alle voordelen van een moderne stadswagen: het is een compacte, brandstofzuinige en eenvoudige auto zonder al te veel toeters en bellen. Deze wagen is dan ook een uitstekende optie voor wie weinig belang hecht aan het vermogen en het exterieur, maar gewoon een degelijke wagen tegen een goede prijs zoekt. Een tweedehands Opel Karl is bijvoorbeeld ideaal voor jonge chauffeurs. Het ontwerp van deze auto is niet meteen uniek of gewaagd te noemen, maar de focus ligt duidelijk op het praktische. De grootste concurrenten van de Opel Karl zijn de Skoda Citigo, de Citroën C1 en de Hyundai i10.

Veiligheid

In 2015 reikte Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) een veiligheidsrating van vier op vijf sterren uit aan de Opel Karl. De auto werd opnieuw getest in 2017 en wist toen slechts drie sterren te behalen. De Opel Karl 2017 beschikt over de volgende veiligheidsfuncties:

  • Zes airbags vooraan en aan de zijkant
  • Een systeem dat de bandenspanning meet
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Optioneel rijstrookassistentie, dit is een waarschuwingssysteem dat aangeeft wanneer je de rijstrook verlaat
  • Optionele parkeersensoren

Een van de redenen voor de lagere veiligheidsscore in 2017 is het ontbreken van een autonoom noodremsysteem, dat bij de meeste concurrenten standaard ingebouwd is. Ook op het vlak van betrouwbaarheid is de Opel Karl geen hoogvlieger: vooral de motor en de versnellingsbak zorgen soms voor problemen.

Kenmerken

De Opel Karl is de kleinste wagen in het assortiment van Opel en is dus perfect in een stadsomgeving met kleine parkeerplaatsen. Deze auto is beschikbaar in drie trims: de SE (het standaardmodel), de SE A/C (met standaard airconditioning) en de SL (met leren afwerking en een glazen panoramadak). In het Verenigd Koninkrijk wordt hij de Vauxhall Viva genoemd. Ook het allernieuwste model, dat vanaf 2019 geproduceerd wordt, krijgt een iets andere naam in Europa: de Opel Karl Rocks. Wat meteen opvalt, is de lage kostprijs van de Opel Karl. Dankzij het lage brandstofverbruik en het relatief goedkope onderhoud zijn ook de andere kosten beperkt. De Opel Karl is natuurlijk minder krachtig dan veel andere wagens, maar je zult de extra pk's waarschijnlijk niet missen als je voornamelijk in de stad rondrijdt. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van de Opel Karl:

Comfort

Een van de grootste troeven van de Opel Karl mag dan wel het compacte formaat zijn, toch is ook aan het comfort van de chauffeur en passagiers gedacht. Vooral bij de zetels vooraan is er heel wat beenruimte en de pedalen aan de chauffeurskant zijn goed geplaatst. De wielophanging valt over het algemeen in de smaak. Vaak wordt gezegd dat de Opel Karl in bochten meer aanvoelt als een grotere wagen dan een kleine stadsauto. De technologie aan boord is afhankelijk van het bouwjaar en de gekozen trim. De meest recente modellen beschikken onder meer over:

Optioneel kun je ook een winterpakket toevoegen, waarbij je zetelverwarming en stuurverwarming krijgt.