Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Hyundai Ioniq Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Hyundai Ioniq

De Hyundai Ioniq verscheen in 2016 op de elektrische scène en is nu terug met een facelift. Het is een uitdaging voor de gevestigde waarden in dit segment, zoals de Prius en de Leaf, en zorgt voor een aangename rit en veel comfort.

Hij is verkrijgbaar als hybride, plug-in hybride en volledig elektrisch voertuig en er is een geschikte motor voor iedereen. De elektromotoren verliezen ook geen energie en bieden een krachtige stoot als u het pedaal indrukt. De gebruikskosten zijn super laag, en het interieur is gezellig, wat altijd een bonus is. De Ioniq is zeker een kanshebber op de toppositie in de elektrische markt.

Prestaties en rijgedrag

De volledig elektrische Ioniq levert tot 136 pk: druk het pedaal in voor een rustige, maar snelle acceleratie. Bij het vertragen en het afremmen, genereert de elektromotor stroom. Met de hendels aan het stuurwiel kunt u instellen hoeveel vermogen er wordt opgewekt. In de hoogste stand wordt er meestal geremd zodra u uw voet van het gaspedaal haalt. En met een bereik tot 312 km, zul u geen last hebben van angst dat u uw bestemming niet zult bereiken

Bij het rijden met snelheden van minder dan 15 km/u met de hybride rijdt deze enkel op elektrisch. Druk het gaspedaal in om de benzinemotor in te schakelen. Zelfs bij snelheden tot 121 km/u kan hij nog steeds in volledig elektrische modus rijden. De PHEV-versie levert een vergelijkbare prestatie, maar kan tot 42 km/u uitsluitend elektrisch vermogen gebruiken, waardoor de kosten drastisch worden verlaagd en er kan tot 1,14 l/100 kg worden bespaard.

Interieur en comfort

Het interieur van de Hyundai Ioniq voelt eerder hightech aan. Een soft-touch dashboard zorgt voor een premium gevoel, terwijl het digitale instrumentenpaneel een futuristische look aan de sedan toevoegt, waarbij het display en de kleur van de wijzerplaat in de Sportmodus worden gewijzigd.

De instapmodellen worden geleverd met een 8,0 inch touchscreen, dat zich ontwikkelt tot een gigantisch 10,25 inch scherm bij de overgang naar een hoger uitrustingsniveau. Apple CarPlay en Android Auto worden standaard geleverd, zodat u uw telefoon moeiteloos aan uw auto kunt koppelen.

Gebruiksvriendelijkheid, passagier- & kofferruimte

Hoewel de Ioniq geen grote auto is, is er binnenin voldoende ruimte voor iedereen. Alle passagiers kunnen de perfecte comfortabele plek vinden voor lange reizen dankzij de beschikbare hoofd- en beenruimte. Ook de kofferbak is massief, 550 liter in het hybride model. De elektrische versie beschikt over 455 liter door zijn grotere accu. Er is echter nog steeds meer dan genoeg ruimte voor meerdere koffers in de kofferbak.

Veiligheid

Euro NCAP heeft de Hyundai Ioniq een vijfsterren veiligheidsclassificatie toegekend, waarbij geavanceerde systemen standaard aanwezig zijn, waaronder automatische noodremming en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. De topmodellen worden geleverd met dwarsverkeerswaarschuwing achteraan, detectie van auto's bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats en een dode- en blinde hoek detectiesysteem.

Versies en verschillende specificaties

Hybrid - SE Connect:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - Premium:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - First Edition:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Hybrid - Premium SE:

  • 1.6 Petrol DCT 141PS

Plug-in-Hybrid - Premium:

  • 1.6 Benzine DCT 141PS

Plug-in-Hybrid - Premium SE:

  • 1.6 Benzine DCT 141PS

Electric - Premium:

  • Electric Motor Single Speed 136PS

Electric - Premium SE:

  • Electric Motor Single Speed 136 PS