Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ford Mustang Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford Mustang

De Mustang is één van de meest succesvolle Fords ooit. Het model staat al sinds 1964 in de catalogus en sloeg destijds in als een bom. Dat had te maken met een bijzonder potente combinatie van stijl, prestaties en een erg aantrekkelijke prijs. En vijftig jaar later werkt die formule nog altijd.

De Mustang werd de voorbije halve eeuw vooral via zogeheten ‘grijze’ kanalen naar Europa gebracht. Hij viel op die manier steevast in handen van liefhebbers. Het model heeft een grote aanhang.

Wat de Mustang echter nooit was, is technisch geavanceerd. Het recept riep slechts om een groot motorvermogen en een lage prijs. Eigenlijk is de positionering nog het best te vergelijken met een Amerikaanse variatie op het in Europa in de eighties en nineties erg populaire recept van de ‘hot hatch’.

Doorheen de jaren waren er erg veel Mustang-generaties. Die gingen telkens met hun tijd mee. Ford zwalpte daarbij een beetje tussen sportiviteit en main stream. De ene ging wat meer de ene kant op, terwijl het soms om nauwelijks meer dan een stoffige gezinswagen ging. Vooral de Mustangs uit de eighties worden niet door iedereen geapprecieerd. Het model dat in 2007 werd gelanceerd, pakte weer uit met een retro-vormgeving en betekende een duidelijke heropleving.

Pas in 2015 werd de Mustang, na alweer een generatiewissel, in Europa geïntroduceerd via officiële kanalen. Hij is nu ook gewoon in ons land te koop, zij het bij een select aantal Ford-dealers. Hij is te koop als Coupé en als Cabrio en heeft nu - voor het eerst - een onderstel met een compleet onafhankelijke ophanging. Op motorisch vlak is er keuze uit een 2,3l ecoboost turbomotor of een 5,0l V8.

Dit zijn de verschillende modelgeneraties:

  • 1964 -1966 Originele Mustang
  • 1967-1973 Milde aanpassing
  • 1974-1978: (Mustang II)
  • 1979-1993: (Mustang III)
  • 1994-2004: (SN-95)
  • 2005-2007: (SN-197)
  • 2007-2014: Mustang 5
  • 2015-heden: Mustang 6

Alternatieven voor de Ford Mustang

Nogal wat mensen die dromen van een Mustang hebben wat met Amerika en Amerikaanse Muscle Cars. Dan zijn de gedoodverfde concurrenten een Chevrolet Camaro of Dodge Charger. Maar er zijn door de jaren heen meer alternatieven op de markt gekomen dan op te noemen zijn.

Een occasie Ford Mustang kopen

Zoveel Mustangs, zoveel prijzen: zoals bij de meeste klassieke wagens, is de prijs helemaal afhankelijk van de zeldzaamheid en begeerlijkheid van de uitvoering, de staat van onderhoud, kilometerstand en koetswerk. Drie lijnen om te zeggen dat het alle kanten uit kan. Maar omdat de Mustang steeds in grote aantallen is gemaakt en het niet zo’n goedkope auto is om mee te rijden (de motoren zijn naar hedendaagse normen eerder dorstig) is het niet de duurste klassieker die je kan kopen. Zelfs exemparen van de eerste generaties tik je op 2dehands.be op de kop voor € 10.000. De tussengeneraties zijn vaak nog goedkoper. En wie de crème de la crème wil, kan ook al aan de slag met € 25.000. Zowel specialisten als onderdelen zijn makkelijk te vinden en erg vaak democratisch geprijsd.