Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type zoekertje

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Brandstof
Type hybride
Actieradius (min.)
Aantal deuren
Aantal zetels
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Sorteer op

Ford C Max Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Ford C-Max


  • Middenklasse monovolume van Ford
  • Opvallend omwille van z’n sportieve vormgeving
  • Veel concurrentie
  • Ruim aanbod benzine- en dieselmotoren
  • Geroemd omwille van z’n dynamische rijcapaciteiten

Het was de vakpers die als eerste begreep dat het Ford echt wel menens was met z’n compacte monovolume C-Max. Die heette bij z’n eerste generatie, in 2003, overigens nog Focus C-Max. Het merk met het Blauwe Ovaal was een relatieven laatkomer in het segment, maar het had z’n huiswerk goed gedaan. Het had z’n speurneus opgezet en wist dat monovolumes het zo goed deden omwille van hun moduleerbaarheid en plaatsaanbod, maar dat de bestuurders - vooral de mannelijke - een beetje mistroostig werden van hun bij tijden weinig inspirerende weggedrag. De C-Max wou daar verandering in brengen. En hoewel Ford natuurlijk de wetten van de fysica niet kan herschrijven, bleek de C-Max een verademing voor het segment. Hij stuurde strak, hield van bochten en was niettemin goed gedempt. Hij leende dan ook het erg goede onderstel van de Ford Focus en tapte uit het Ford-vaatje met onderstelexpertise. De afstelling gebeurde overigens in het Belgische Lommel, waar het bedrijf nog altijd z’n testcentrum heeft.

De C-Max pakt uit met een achterbank waarop drie aparte zetels te vinden zijn. Je kan de middelste wegklappen om zo meer ruimte te krijgen voor de andere inzittenden. En in de koffer past minimaal 582l. Zelfs in dit segment is dat aan de ruime kant. Offer je zo veel mogelijk zitplaatsen op dan kan je tot 1692l meesleuren. Er is naar zo veel mogelijk ruimte gezocht en een vlakke vloer was daarbij niet prioritair.

De tweede generatie van de C-Max is er sinds 2010. Die ziet er weer vlotter en gestroomlijnder uit dan de eerste en staat op een evolutie van het Focus-onderstel. Naast de gekende 1.6 en 2.0l dieselmotoren en een zeldzame maar gesmaakte 1.6l Ecoboost (dat is Ford-taal voor een turbo benzinemotor) is er sinds 2013 ook een 1.0l Ecoboost. Een piepkleine maar krachtige benzinemotor die al enkele malen verkozen werd tot compacte motor van het jaar. De beschikbare uitrustingsniveau’s zijn Ambiente, Trend en Titanium.

Alternatieven voor de Ford C-Max

Zoals gezegd, Ford was er behoorlijk laat bij om een compacte MPV te lanceren. Toen hadden de Citroën C4 Picasso (en daarvoor de Xsara Picasso), de Renault Scénic en de Opel Zafira al een flink deel van het cliënteel verleid. En dat zijn natuurlijk ook meteen de voornaamste concurrenten.

Een occasie Ford C-Max kopen

Zelfs wie niet elke euro in twee wil bijten, vindt al een Ford C-Max op 2dehands.be vanaf zo’n € 5.000. De prijs stoomt vervolgens door tot die bijna gelijkloopt met die van een nieuw exemplaar. Logisch, want het gaat dan ook over exemplaren die nog nauwelijks gereden hebben. Koopt u een exemplaar van de eerste generatie dat al wat kilometers op de teller heeft, controleer dan even de ruitenwissermotor, de elektrische handrem en de slijtage van de voorbanden. Dat zijn alvast drie gekende onderdelen waar deze monovolume niet zo vriendelijk voor was.