Home

Auto's BMW 81 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Informatie

BMW X2

Als pure luxe en klasse bovenaan je wensenlijstje voor een auto staan, is de BMW X2 vast iets voor jou. Deze wagen wordt sinds 2017 door BMW geproduceerd en is vooral gericht op gezinnen, jonggepensioneerden en autoliefhebbers. De hoge kostprijs is een van de nadelen, maar je bent bij de BMW X2 zeker van een goede bouwkwaliteit en motor. De grootste concurrenten van de BMW X2 zijn de Mercedes-Benz GLA-klasse, de Audi Q3 en de Alfa Romeo Stelvio. Deze wagens vallen allemaal onder de noemer van luxueuze, compacte SUV’s. Als een nieuwe BMW iets boven je budget ligt, vind je zeker een tweedehands BMW X2 die toch aan al je wensen voldoet.

Veiligheid

De veiligheidsscore van de BMW X2 is in veel gevallen gebaseerd op die van de BMW X1. Hoewel de BMW X2 qua ontwerp en structuur veel gelijkenissen vertoont met de BMW X1, voerde Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) ook enkele extra crashtesten uit om de veiligheid van de X2 te bepalen. De reden hiervoor was dat de bumper en de zijkant van de BMW X2 verschillen van die van de X1. Het resultaat van de veiligheidstesten was echter hetzelfde als dat van de X1: een topscore van vijf sterren op vijf. De veiligheid van volwassenen krijgt een uitstekende rating van 90% en ook de bescherming van kinderen scoort hoog met 87%. Het grote aantal veiligheidsfeatures kan eveneens op veel bijval rekenen. De BMW X2 2015 beschikt standaard onder andere over:

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Elektronische stabiliteitscontrole
  • Snelheidsassistentie
  • Een autonoom noodremsysteem, dat echter enkel de snelheid vermindert en de auto niet volledig doet stoppen

Kenmerken

Een stijlvolle uitstraling en heel wat rijplezier zijn de grootste troeven van de BMW X2. Sinds 2019 is er eveneens een versie van de X2 die ook het sportieve aspect van deze auto in de verf zet dankzij standaard vierwielaandrijving, namelijk de BMW X2 M35i. Daarnaast kun je bovendien kiezen voor sportstoelen. Het brandstofverbruik is afhankelijk van de gekozen motor, maar is vergelijkbaar met soortgelijke modellen. De BMW X2 heeft de volgende eigenschappen:

  • Er is een versie met voorwielaandrijving en een versie met vierwielaandrijving
  • Voor de motor heb je de keuze uit een 1.5-liter I3-turbobenzinemotor, een 2.0-liter I4-turbobenzinemotor en een 2.0-liter I4-turbodieselmotor
  • Deze wagen is beschikbaar met handgeschakelde of automatische versnellingsbak

Comfort

Voor een compacte SUV is het interieur van de BMW X2 vooraan ruim, maar is de beenruimte bij de achterbank vrij beperkt. De zetels en het dashboard zijn kwalitatief afgewerkt en zien er luxueus uit. In vergelijking met de BMW X1 heeft de X2 een iets stevigere wielophanging, maar je kunt dit gedeeltelijk aanpassen met drie modi. Standaard beschikt de BMW X2 2019 over:

  • Een infotainmentscherm van 16,5 cm
  • Bluetooth-connectiviteit voor je smartphone en andere apparaten
  • USB-oplaadpoorten

Zoals je ziet, beschikt het standaardmodel van de BMW X2 over heel wat technologische snufjes, maar je moet er wel rekening mee houden dat het niet goedkoop is om andere opties toe te voegen. Je betaalt bijvoorbeeld jaarlijks om gebruik te maken van Apple CarPlay.

De BMW X2 krijgt een score van 8 uit 10 in de review van