Sol-y-Yo Chimenea Mexicaanse terracotta kachel Barbecue

€ 289,00
Verzenden
820sinds 30 jul. '22, 01:55
Deel via
of

Beschrijving

De bruine Mexicaanse chimenea van het merk Sol-y-Yo is multifunctioneel in gebruik. Een prachtig en uniek object in je tuin, een gezellige haard waarbij je kunt genieten van de warmte, en je kunt er in en op barbecueën. Wat wil je nog meer!

Houd lang zijn warmte vast: Daarnaast is het zo dat de haard lang zijn warmte vasthoudt door de rondingen van de buik en door het materiaal waarvan de tuinhaard is gemaakt. Je hoeft weinig hout te gebruiken om lang van de warmte te kunnen genieten. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Daarmee is de Mexicaanse tuinhaard niet alleen multifunctioneel in gebruik, maar ook nog eens duurzaam.

Ervaar koken met Sol-y-Yo Chimenea Mexicaanse Barbecue op een unieke manier: Het vlees kun je bovenop de schoorsteen braden. Hiervoor kun je kolen in de schoorsteen doen om daarmee het vuurtje aan te maken. In de Mexicaanse tuinhaard kun je ook je stukje vlees grillen. Daarvoor is een apart grillrooster voor in de haard aan te schaffen. Door je vlees binnenin de haard te grillen wordt het nog malser. Dit komt omdat het vlees rondom gegaard wordt en omdat het rooster ervoor zorgt dat het eten goed in het midden van de haard geplaatst kan worden. Het rooster is op een eenvoudige manier in een sopje schoon te maken, zoals al je andere roosters.

Ook verkrijgbaar: De chimenea barbecue is 115 cm hoog, dit is inclusief het statief waar deze haard op staat. Een beschermhoes en een rooster voor bovenop de barbecue is inbegrepen. Deze grote Sol-y-Yo chimenea barbecue is ook verkrijgbaar in de kleuren grijs, geel, rood.

Leestip: Waarom wij adviseren om te kiezen voor een originele Mexicaanse tuinhaard en geen imitatie Chimenea uit China. Bekijk alle voordelen op onze blog!
Leestip: Geschiedenis over de Mexicaanse kachel. Een authentieke vuurpot met een verhaal!

Bekijk in onderstaand filmpje hoe je het beste kunt grillen op een grillrooster in de Mexicaanse tuinhaard:Sol-y-Yo van Mexico Trade

In 1995 ging een groep Mexicaanse ambachtslieden samenwerken om de oude traditie omtrent de handgemaakt producten van klei te behouden. Deze tradities zijn ontstaan voordat de Europeanen invloed kregen op de manier van produceren in Latijns-Amerika. Het doel van Sol-y-Yo is om de Mexicaanse volkskunst van de vuurpot naar een hoger niveau te tillen. De ontwerpen van de vuurpotten komen van een ontwerpstudio uit Nederland en combineert een buitenvuur met koken. Samen koken. Samen eten. Samen genieten.

De Sol-y-Yo producten zijn milieuvriendelijk en de klei bevat geen chemische ingrediënten. De traditionele methoden bestaan al generaties lang en zowel het proces van het mengen van de klei tot het verven van het eindproduct wordt volledig met de hand gedaan. Dit werk wordt gedaan door volwassen ambachtslieden. Er is zonder uitzondering geen sprake van kinderarbeid.

Het So-y-Yo label op elk product garandeert dat je een originele, authentieke Mexicaanse tuinhaard in handen hebt. Ruik de aarde. Voel de textuur. En geniet!

Gebruiksaanwijzing Mexicaanse Terracotta kachel
 • De chimenea, een Mexicaanse terrashaard, is een open haard voor buiten. Deze is niet geschikt voor binnen.
 • De terrashaard is eenvoudig te verplaatsen, dit kun je het beste doen door de haard bij de hals en de mondopening tegelijk optillen.
 • Zet de chimenea stevig op een vlakke ondergrond en vrij van brandbare spullen.
 • Leg wat zand of grind op de bodem van de chimenea voor dat je deze aansteekt.
 • Begin met een rustig vuurtje met kranten tot de chimenea helemaal droog is.
 • Het is niet erg als de haard nat wordt, maar deze moet dan voor gebruik eerst even drooggestookt worden met een klein vuurtje die is aangemaakt met kranten.
 • Tijdens een periode van vorst kun je de haard beter binnen zetten. Dit product is gemaakt van klei en daar kan vocht intrekken. Bij bevriezing kan de haard dan breken.
 • Het is niet verstandig om een andere zak over een natte chimenea te doen.
 • De haard kun je makkelijk van het voetstuk afhalen, waardoor schoonmaken van het statief erg eenvoudig wordt.
 • Het schoonmaken van de terrashaard kan eenvoudig door met een zachte borstel stof en vuil te verwijderen. Je kunt dit beter niet met water en zeep doen.
 • Let altijd op kinderen en huisdieren wanneer de chimenea brandt, ook de buitenkant van de vuurpot wordt erg warm.
 • Gebruik geen aanmaakvloeistof.
 • Doof het vuur niet met water, door grote temperatuurverschillen kan de vuurpot barsten. Doof het vuur met zand of laat het gecontroleerd uitbranden.
 • Naarmate je de terrashaard gebruikt, verandert deze iets van kleur. Dit creëert een levendige sfeer in je tuin.


!! ACTIE !! Bestel jij bij Godu via 2dehands? Dan bieden wij jou 2% korting op de verkoopprijs met de kortingscode MARKTPLAATS2

Bekijk onze website www.godu.nl voor alle productinformatie en het complete aanbod!

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice:

Tel: (+31) 20 210 1750
E-mail: klantenservice@godu.nl

Onze openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Buiten onze openingstijden kun je ook altijd een e-mail of Whatsapp bericht sturen.
Zoekertjesnummer: a102203914
Populaire zoektermen