Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een bakfiets?

Een bakfiets of een cargobike is een transportfiets met 2 of 3 wielen en een grote bak vooraan. In een bakfiets kan je jonge kinderen, huisdieren of materiaal vervoeren. Er bestaan ook elektrische bakfietsen.

Is een bakfiets geschikt voor mij?

Een bakfiets is vooral in steden een hip transportmiddel voor jonge gezinnen. Ook als je als zelfstandige regelmatig over korte afstanden materiaal wil vervoeren, kan een bakfiets een origineel en milieuvriendelijk alternatief zijn.

Wat moet ik weten voordat ik een bakfiets koop?

Voordat je een bakfiets koopt, is het verstandig om te bekijken hoeveel geld je er aan wil of kan uitgeven. Afhankelijk waarvoor jouw bakfiets moet dienen, is het goed jezelf een paar vragen te stellen. Hoeveel ruimte heb je nodig, wil je een bank of een kinderzitje voorzien, moet je bak weer- en diefstalproof zijn, hoe zwaar mag de bakfiets zijn ... Een tweewieler is makkelijker te besturen dan een driewieler. Terwijl een driewieler dan weer stabieler is.

Hoeveel kost een bakfiets?

Voor een nieuwe bakfiets moet je toch zeker op € 1.500 rekenen voor een basismodel. De prijs van elektrische bakfietsen kan oplopen tot € 4.000 en meer. Een stevig prijskaartje dus.

Waar vind ik een tweedehands bakfiets?

Omdat een nieuwe bakfiets een grote hap uit je budget neemt, is het zeker verstandig om op zoek te gaan naar een goede tweedehands bakfiets. Zo maak je op 2dehands veel kans om in de categorie Bakfietsen jouw droomexemplaar te vinden voor een redelijke prijs. Populaire bakfietsmerken zijn Urban Arrow, Babboe, Johny Loco en Gazelle Cabby.