Home

Immo Huizen te huur 18.048 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Waar moet ik op letten als ik een appartement of een huis huur?

Of je nu op zoek gaat naar een huurwoning via een immokantoor of rechtstreeks van de eigenaar, er zijn altijd een aantal zaken waarop je moet letten. Met Google Streetview kan je op voorhand al even door je nieuwe straat wandelen om bijvoorbeeld te checken of er genoeg parkeerplaats is. Probeer ook te weten te komen wat de gangbare huurprijzen in de buurt zijn. Vraag naar het EPC-attest, zo krijg je een beeld van het te verwachten energieverbruik. Check tijdens het huisbezoek ook of alles er veilig uitziet en of de deuren en ramen goed sluiten.

Hoe huur ik zonder zorgen mijn eerste appartement?

Als je van plan bent om op eigen benen te gaan staan, verandert er heel wat. De vraag die je je allereerst moet stellen, is over hoeveel budget je beschikt. Ga ervan uit dat je maximum 35% van je netto-inkomen kan spenderen aan de huur van een studioof appartement. Vraag zeker ook of er extra of gemeenschappelijke kosten zijn. Bepaal in welke buurt je liefst wil wonen, stel een lijst op met criteria waaraan je stekje moet beantwoorden, en hou dan je ogen en oren open. Tip: als je een beperkt budget hebt, kijk dan eens of je een kamer kan huren. Of misschien zijn er wel mogelijkheden voor samenhuizen of co-renting.

Hoe vind ik iets te huur in mijn favoriete buurt?

Door te voet of met de fiets je favoriete buurt te verkennen, zie je soms woningen te huur staan die je anders misschien niet zou vinden. Op 2dehands kan je tussen meer dan tienduizend zoekertjes in de categorie Huizen te huur makkelijk filteren op postcode. Zo ken je meteen het huuraanbod in jouw buurt. Je kan ook gericht zoeken via criteria zoals bijvoorbeeld te huur gent of appartement te huur antwerpen.

Moet ik een huurwaarborg betalen?

Als je een huis huurt, moet je meestal ook een huurwaarborg betalen. Die waarborg krijg je terug als je op het einde van je huurcontract de woning in goede staat achterlaat. Als er beschadigingen zijn of als je vroeger vertrekt dan afgesproken, wordt dit vergoed via de huurwaarborg. Meestal betaal je als huurwaarborg 2 maanden huur. Je hebt dus genoeg geld nodig voor je eerste maand huur plus de waarborg.

Wat zijn de voordelen van een gemeubeld appartement huren?

Een gemeubeld appartement of huis huren kan zijn voordelen hebben. Meestal wordt een gemeubelde woning voor een kortere periode verhuurd. Ideaal als je vanuit het buitenland in België komt wonen of omdat je door omstandigheden (nog) niet over je eigen meubels beschikt. Heel wat mensen kiezen liever voor de privacy van een eigen stek dan voor een onpersoonlijke en vaak duurdere hotelkamer.