Museum zoekt kerkkunst en verzamelingen

Zie omschrijving
21468166sinds 1 mar. '18, 13:10
Deel via
of

Beschrijving

MUSEUM VAALS, het unieke religieus museum in Nederlands Limburg, heeft ter uitbreiding van haar museumcollectie (van medaille tot hoogaltaar) serieuze interesse in de aankoop van inventaris uit kerken en kloosters. Alle religieuze stukken waar u als klooster, kerkfabriek of verzamelaar een herbestemming voor zoekt zijn interessant voor ons museum.

Indien u een respectvolle bestemming zoekt dan is Museum Vaals zeker de juiste plaats.

Graag wordt een afspraak met u gemaakt.

MUSEUM VAALS
Eschberg 5-7
6291 NK Vaals
Nederland (Zuid-Limburg)
+31 433060080
www.museumvaals.nl
info@museumvaals.nl

MUSEUM VAALS
Museum Vaals is een trekpleister in het mooie heuvelachtige Nederlandse Zuid-Limburg slechts twee kilometer vanaf het drielandenpunt. Uw bezoek aan het museum zal beslist onvergetelijk zijn, hetgeen ook blijkt uit het feit dat Museum Vaals de trotse winnaar is van de innovatieprijs van het VVV Zuid-Limburg.

Het museum presenteert haar tentoonstellingen in de monumentale kloosterkapel vol met gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze "kleurrijke kijkdoos" wordt u overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter in combinatie met andere kerkelijke stukken.
Aan het einde van uw bezoek ontvangt u een uitdraai met informatie over de persoonlijke naamheilige en de betekenis van uw naam.

Tegenover het museum staat in het park het bijzonder sfeervolle museumcafé "De Zwarte Madonna". In deze ruimte met plaats voor tachtig mensen zit men goed op antieke bidstoeltjes uit een zusterklooster en zijn verder een geweldige bar gemaakt van twee altaren, kerklampen, een biechtstoel en een rijk uitgesneden koorbank te bewonderen. De muren zijn geheel volgehangen met oude religieuze prenten en grote kerkbeelden, hetgeen voor velen een feest van herkenning is. Als het weer het toelaat zit u heerlijk op het ruime terras. Men kan hier genieten van onder andere een kopje koffie of thee met een grote punt luxe Limburgse vlaai, een heerlijke lunch of een voordelig driegangenmenu.

Ook in het bijbehorende park en het bos zijn naast de oudste boom van Vaals verschillende heiligenbeelden en grote Kruiswegstaties te zien. Een mooie Maria-kaarsenkapel, voor het branden van aan kaarsje, maakt het kloosterpark compleet.

De openingstijden van het museum zijn van dinsdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 17.30 uur. Eerste en tweede Paasdag, Pinksterdag en Kerstdag is het museum geopend. Nieuwjaarsdag gesloten. De entree bedraagt 5 euro.

gotisch gotische neogotisch neogotische altaar kerkaltaar kerkbank kerkbanken relikwie relikwieën reliek relieken reliekhouder heilige heiligen kerkelijk religieus religieuze heiligenbeeld heiligenbeelden kerkbeeld kerkbeelden engel engelen maria tabernakel kelk ciborie monstrans kerkkandelaar kerkkandelaars console offerblok kerstgroep kerststal kloosterkast kerkstoel knikengel kerkstoelen bidstoel bidstoelen communiebank processie processielamp processielampen processielantaarn processielantaarns klooster kerk preekstoel biechtstoel


Zoekertjesnummer: a4206109
Overige advertenties van MUSEUM VAALS
Meer van MUSEUM VAALS