Bij een GLC die te koop staat, zie je vaak schade aan de carrosserie zoals deuken, krassen of roestvorming. Ook aan de onderkant kan er schade zijn, bijvoorbeeld door ongelukken of afgebroken onderdelen. Technische schade kan ook voorkomen, zoals problemen met de ophangingen of aandrijflijn.
Om te bepalen of de schade goed is gerepareerd, kun je het beste een uitgebreide inspectie laten uitvoeren door een specialist. Kijk naar de sporen van schadeherstel, zoals onregelmatigheden in de lak of het plaatwerk. Daarnaast zijn documenten van eerdere reparaties een goed teken dat het professioneel is aangepakt.
Tijdens een proefrit van een GLC met schade is het belangrijk om goed te letten op hoe de auto zich gedraagt. Voel je vreemde trillingen of geluiden? Houd de rem- en stuurrespons goed in de gaten. Als er iets niet goed aanvoelt, kan dit wijzen op onopgeloste schade.
Als je na de aankoop van een GLC schade ontdekt, is het meteen belangrijk om dit te documenteren. Neem foto's van de schade en neem contact op met de verkoper. Afhankelijk van de situatie kan het mogelijk zijn om dit aan te kaarten en in sommige gevallen kan er compensatie of herstel mogelijk zijn.
Ja, schade aan een GLC kan invloed hebben op de verzekering. Er kan een hogere premie gevraagd worden omdat de auto al eerder schade heeft gehad. Bovendien kan dit ook invloed hebben op de waarde van de auto, wat weer van belang is bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.