Maanmeteoriet met certificaat!! - UNIEKE KANS.

€ 75,00
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via Bpost voor € 6,85
981sinds 16 jun. '24, 13:26
Deel via
of

Beschrijving

MAANMETEORIET met certificaat (levenslange garantie voor de echtheid).
Dit is echt een unieke kans om een zeer zeldzaam stukje van onze Maan in handen te krijgen!!

Het is een mooi volledig stukje maanmeteoriet van 0,25 gram, met een certificaat van echtheid van IMCA (member van "International Society for Meteoritics and Planetary Science").

Soms vallen er op de Maan grote meteorieten waardoor er stukken van de Maan terug in de ruimte worden geslingerd. Na miljoenen jaren door de ruimte rond te zweven, vallen ze soms op onze planeet door de zwaartekracht.
Meestal branden deze stukjes volledig op zodra zij onze atmosfeer binnendringen. Alleen als ze groot genoeg zijn, branden ze niet volledig op en kunnen we stukjes van de Maan ook op onze planeet terugvinden.
Onze maan is jonger dan de Aarde en er zijn maar heel weinig maanmeteorieten op Aarde teruggevonden. Daarom zijn maanmeteorieten veel zeldzamer dan andere "gewone" meteorieten. Alleen Marsmeteorieten zijn nog zeldzamer!


ALGEMENE INFORMATIE:
Meteoren zweven in de ruimte sinds de vorming van ons zonnestelsel, ongeveer 4,5 miljard jaren geleden, en zijn dus ouder dan onze planeet.

Na het ontstaan van onze zon, begon de langzame maar gewelddadige vorming van planeten en hun manen uit de protoplanetaire schijf die rond onze jonge zon draaide. Het zou nog honderden miljoenen jaren duren totdat alle planeten in ons zonnestelsel gevormd zouden worden, en daarna al hun manen.
Onze 8 planeten: Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Neptunus en Uranus.
Dwergplaneet: Pluto.

Zodra een meteoor de atmosfeer van onze Aarde binnendringt, noemt het pas een meteoriet. Zij hebben meestal de grootte van een paar centimeters, tot de grootte van een auto. Wij zien meteorieten dan als "vallende sterren" zodra zij onze atmosfeer binnendringen en volledig opbranden.

Af en toe kunnen zij ook zo groot zijn als een huis of een wolkenkrabber en branden dan niet volledig op waardoor wij de resten nog kunnen terugvinden op de Aarde.
Er zijn ook een paar meteorieten op Aarde gevallen van tientallen kilometers breed waardoor er in het verleden reeds enkele massa-extinsies zijn geweest, zoals 67 miljoen jaar geleden een meteoriet de oorzaak was voor het uitsterven van de dinosaurussen.
Zoekertjesnummer: m2126981765