Sol-y-Yo Chimenea Terracotta Tuinhaard (rood, 105 cm)

€ 179,00
Verzenden
140sinds 26 nov. '22, 01:55
Deel via
of

Beschrijving

De Mexicaanse vuurhaard is niet alleen verkrijgbaar in de kleuren bruin, geel en grijs, maar ook in de kleur rood. Met zo’n diversiteit aan kleuren is er altijd wel een haard verkrijgbaar in de kleur die bij jouw tuin past. Daarmee creëer je één geheel en is de Mexicaanse tuinhaard een echte blikvanger in jouw tuin.

Onderhoudsvriendelijk: Eén van de voordelen van de Mexicaanse vuurhaard is dat deze onderhoudsvriendelijk is. Het is echter wel aan te raden om de schoorsteen af te dekken met de bijgeleverde deksel op het moment dat de haard niet gebruikt wordt. Deze deksel voorkomt dat er regen in de vuurhaard komt.

Topkwaliteit klei: De Mexicaanse vuurhaard is gemaakt van 3 soorten natuurklei uit de hoogten van Mexico. Deze klei is van topkwaliteit en daardoor is de vuurhaard die jij in je tuin hebt staan van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Omdat klei zachter wordt door regen is het niet verstandig om de vuurhaard te verplaatsen als deze nat is. De haard zou kunnen scheuren als je het optilt. Bij perioden van vorst kun je de haard beter binnen zetten. Klei is niet vorstbestendig en kan scheurvorming veroorzaken. Een speciale beschermhoes voor de Mexicaanse vuurhaard is daarom aan te raden. Dit is goed voor het behoud en een langere levensduur van de haard.

Ook verkrijgbaar: De hoogte van de vuurhaard is 105 cm en dat is inclusief statief en deksel. Heb je liever met Mexicaanse vuurhaard met een zonnetje erop? Ook dat kan. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren geel en rood.

Leestip: Waarom wij adviseren om te kiezen voor een originele Mexicaanse tuinhaard en geen imitatie Chimenea uit China. Bekijk alle voordelen op onze blog!


Leestip: Geschiedenis over de Mexicaanse kachel. Een authentieke vuurpot met een verhaal!

Bekijk hieronder het filmpje hoe je kunt bakken en grillen met een Mexicaanse tuinhaard:

Sol-y-Yo van Mexico Trade

In 1995 ging een groep Mexicaanse ambachtslieden samenwerken om de oude traditie omtrent de handgemaakt producten van klei te behouden. Deze tradities zijn ontstaan voordat de Europeanen invloed kregen op de manier van produceren in Latijns-Amerika. Het doel van Sol-y-Yo is om de Mexicaanse volkskunst van de vuurpot naar een hoger niveau te tillen. De ontwerpen van de vuurpotten komen van een ontwerpstudio uit Nederland en combineert een buitenvuur met koken. Samen koken. Samen eten. Samen genieten.

De Sol-y-Yo producten zijn milieuvriendelijk en de klei bevat geen chemische ingrediënten. De traditionele methoden bestaan al generaties lang en zowel het proces van het mengen van de klei tot het verven van het eindproduct wordt volledig met de hand gedaan. Dit werk wordt gedaan door volwassen ambachtslieden. Er is zonder uitzondering geen sprake van kinderarbeid.

Het So-y-Yo label op elk product garandeert dat je een originele, authentieke Mexicaanse tuinhaard in handen hebt. Ruik de aarde. Voel de textuur. En geniet!

Gebruiksaanwijzing Mexicaanse Terracotta Tuinhaard
 • De chimenea, een Mexicaanse terrashaard, is een open haard voor buiten. Deze is niet geschikt voor binnen.
 • De terrashaard is eenvoudig te verplaatsen, dit kun je het beste doen door de haard bij de hals en de mondopening tegelijk optillen.
 • Zet de chimenea stevig op een vlakke ondergrond en vrij van brandbare spullen.
 • Leg wat zand of grind op de bodem van de chimenea voor dat je deze aansteekt.
 • Begin met een rustig vuurtje met kranten tot de chimenea helemaal droog is.
 • Het is niet erg als de haard nat wordt, maar deze moet dan voor gebruik eerst even drooggestookt worden met een klein vuurtje die is aangemaakt met kranten.
 • Tijdens een periode van vorst kun je de haard beter binnen zetten. Dit product is gemaakt van klei en daar kan vocht intrekken. Bij bevriezing kan de haard dan breken.
 • Met de bijgeleverde deksel kun je de binnenkant van de chimenea drooghouden wanneer deze niet in gebruik is.
 • Er is ook een speciale beschermhoes voor de Mexicaanse haard verkrijgbaar. Het is niet verstandig om een andere zak over een natte chimenea te doen.
 • De haard kun je makkelijk van het voetstuk afhalen, waardoor schoonmaken van het statief erg eenvoudig wordt.
 • Het schoonmaken van de terrashaard kan eenvoudig door met een zachte borstel stof en vuil te verwijderen. Je kunt dit beter niet met water en zeep doen.
 • Let altijd op kinderen en huisdieren wanneer de chimenea brandt, ook de buitenkant van de vuurpot wordt erg warm.
 • Gebruik geen aanmaakvloeistof.
 • Doof het vuur niet met water, door grote temperatuurverschillen kan de vuurpot barsten. Doof het vuur met zand of laat het gecontroleerd uitbranden.
 • Naarmate je de terrashaard gebruikt, verandert deze iets van kleur. Dit creëert een levendige sfeer in je tuin.


!! ACTIE !! Bestel jij bij Godu via 2dehands? Dan bieden wij jou 2% korting op de verkoopprijs met de kortingscode MARKTPLAATS2

Bekijk onze website www.godu.nl voor alle productinformatie en het complete aanbod!

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice:

Tel: (+31) 20 210 1750
E-mail: klantenservice@godu.nl

Onze openingstijden:
Maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Buiten onze openingstijden kun je ook altijd een e-mail of Whatsapp bericht sturen.
Zoekertjesnummer: a110982472
Populaire zoektermen