De stoerste terraskachel houtkachel terrashaard Topdesign in

€ 225,00
Ophalen
32583410sinds 26 dec. '20, 10:27
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
Categorie-suggestieHoutkachel voor tuin/ overkapping

Beschrijving

Robuuste, onverwoestbare terraskachels met een strak design, een aanwinst voor uw terras! Diverse modellen vanaf €225,-.

 

 

 

Nieuw!

Onze kachels zijn nu ook te bezichtigen en te koop in ons depot in België..

Op dit adres staan alleen kachels op standaard uitvoering. Op maat gemaakte kachels worden altijd vanuit onze werkplaats in Nederland geleverd.

Dit depot is in Gingelom, regio Sint-Truiden.

Wilt u hier gaan kijken kunt u een afspraak maken via mail: jorg.strijbos@gmail.com

 

 

 


Wij zijn een van de weinigen die op dit moment de terraskachels gemaakt van een dikbuik 18 kilo propaan gasfles kunnen aanbieden.

 

Gelieve alleen ons berichten te sturen naar terraskacheltje@gmail.com en niet via de 2dehands.be chat. Het is voor ons namelijk bijzonder lastig om elke keer te moeten schakelen van ons reguliere e-mail programma naar de 2dehands.be chat. Kans is aanwezig dat berichten gestuurd via de 2dehands.be chat niet adequaat zullen worden beantwoord!

 

 

Sinds een jaar of 12 maken wij met zorg buitenkachels van restmaterialen die wij betrekken uit de schrootrecycling branche, volgens het principe 'upcycling'.

Wij proberen van het schroot voor het in de hoogoven belandt een solide, bruikbaar en mooi produkt te maken waar u veel plezier aan zult beleven en wij 100% achter staan.

Wij beseffen dat er genoeg goedkopere tuinhaarden worden aangeboden, hier wordt doorgaans echter doorgaans gebruik gemaakt van dunner materiaal waardoor de kachel na enige jaren zal doorroesten. Dit zal bij onze kachels niet gebeuren daar het ijzer dat wij gebruiken een dikte van minimaal 4 millimeter heeft. Dit staat garant voor jarenlang stookplezier en u hoeft niet om de paar jaar een nieuwe kachel te kopen...

Wij maken alles zelf en kunnen daarom ook aanpassingen doen naar uw wensen aan de kachels (zonder overigens al te veel van het concept af te wijken)

De terraskachels zijn bij alle modellen voorzien van een karakteristieke uit rondijzer gesmede rand rond het stookgat die de kachels 'smoel' geven. Dit is tevens de enige versiering aan de kachels, verder zitten er geen frutsels aan. Wij gaan voor een eenvoudig en strak model.

Alle terrashaarden worden standaard onbehandeld geleverd, dit houdt in dat ze op den duur een roestig uiterlijk krijgen. Uiteraard kunnen wij de kachels ook gespoten in hittebestendige zwarte verf leveren. Hiervoor geldt echter wel een meerprijs. De kachels worden in 2 lagen gespoten, de eerste is een hittebestendige grondlak op zinkbasis en de tweede is een zwarte hittebestendige afwerklaag. De roestwerendheid van hittebestendige lak is doorgaans niet al te groot maar met de 2 laklagen is deze allezins acceptabel. Gespoten kachels behoeven echter wel onderhoud om hun gehele levensduur hun zwarte kleur te behouden. Bij elke zwart gespoten kachel wordt daarom een spuitbus hittebestendige zwarte lak standaard meegeleverd.

Alle modellen kunnen worden voorzien van een petje op de buis , opzetbuis met hierin bochten zodat de kachel onder een veranda kan worden geplaatst, vonkengaas, as afvoerklep, een smoorklep in de buis en het verlengen van de afvoerbuis zodat de kachel op een gewenste hoogte komt. een verlenging kan ook demontabel worden geleverd worden. Op onze website staan alle opties (en hun doel) omschreven onder de link accessoires me de bijbehorende prijzen.

 

De kachels gemaakt van een gasfles hebben wij momenteel ruim in voorraad op zowel de standaard hoogte als met een halve meter verlengde afvoerbuis. (Oktober 2023)

Ook zwart gespoten staan deze kachels in voorraad en ook van al onze andere modellen staat er minimaal 1 in voorraad op de standaard hoogte met een onbehandeld (roestig) uiterlijk.

Alle kachels met afwijkende maten hebben in onbehandelde vorm een levertijd van 1 week en zwart gespoten 2 weken.

Wij zullen in deze advertentie globaal ons leveringsprogramma omschrijven, alle gedetailleerde informatie en maten van de tuinkachels en de prijzen van de opties kunt u vinden op onze website : terraskacheltje.nl

Wij hebben de volgende modellen:


De dikbuik gasfles kachel (foto's 2 en 5)
Deze kachels worden gemaakt van een gasfles met een grotere diameter dan gebruikelijk. Hierdoor past er in deze kachels wel normaal een stuk hout wat bij de andere kachels gemaakt van een gasfles lastiger is.
Met dit type kachel zijn wij jaren geleden begonnen en is een echte verkoophit gebleken. De beschikbaarheid van de dikbuik gasflessen wordt helaas echter steeds minder. Op dit moment kunnen wij de gasfles terraskachels nog volop leveren!

De prijs van deze kachels is onbehandeld op pootjes met een standaardhoogte van 1,65 meter € 225,-.
Een petje op de buis is een optie en kost € 25,-.

Laten stralen en zwart spuiten gasfleskachel € 100,-.

Het laten stralen (blank maken) van de onbehandelde kachel kost €45,-.

De originele verflaag wordt dan van de kachel verwijderd en zal de eerste keer stoken geen rook geven. Daarnaast zal het roestproces bij een gestraalde kachel egaler verlopen.


Model Vet Heet (foto 1 de middelste, foto 3 en 8)
Wij hebben dit model ontwikkeld als vervanging (als de gasflessen echt niet meer beschikbaar zijn..) van de gasfles kachels. Het is ons nieuwste model en is de gekrompen versie van het model dat wij al enkele jaren maken, de 'Lomp Zwaar' Deze kachels zijn wel duurder dan de gasfles kachels omdat er simpelweg meer werk aan zit om deze te maken..
Deze kachels zijn zeer geschikt voor het gemiddelde maat tuin en overkapping en zijn tevens leverbaar met een deurtje in het stookgat. Hij wordt net als zijn grote broer gemaakt van een reststuk stalen buispaal (heipaal) en heeft een bijzonder goed rendement.

De prijzen van deze kachels op een standaardhoogte van 1,66 meter zijn met een onbehandeld roestig uiterlijk als volgt:
Kachel met een open stookgat € 320,-.
Kachel met een deurtje in het stookgat € 380,-.
( U heeft hierbij keuze uit een dicht deurtje met hierin 2 gaten of een open
gewerkt deurtje met hierin geperforeerd plaatmateriaal zodat u zicht op
het vuur heeft)

Kachel met een deurtje en hierin een vuurvast ruitje € 440,-.


Bij deze kachels is het petje ook een optie en kost € 25,-.

Laten stralen en zwart spuiten model Vet Heet € 115,-.

 


Model Lomp Zwaar ( foto 1 rechts , foto 6 en foto 7)

Ons grote model kachel voor de iets ruimere terrassen of overkappingen. Of voor de echte pyromanen!
Deze kachels leveren een bijzonder goed rendement en zijn ook leverbaar met een deurtje met hierin een ruitje zodat u volop zicht heeft op het vuurbed. Tevens is bij deze kachels het petje op de buis een standaard item.
Ook gemaakt van een reststuk stalen buispaal van een grotere diameter. De afvoer buis is bij deze kachels naar achteren geplaatst op de bovenplaat van de stookkamer en bied dus de mogelijkheid een pannetje of een keteltje voor te zetten om deze warm te maken of te houden. Een blik soep is hier bijvoorbeeld in no time op temperatuur!

De prijzen van dit model zijn op een standaardhoogte van 2,10 meter met een onbehandeld roestig uiterlijk als volgt:
Lomp Zwaar met open stookgat € 440,-.
Lomp Zwaar met deurtje (dicht) € 500,-.

Lomp Zwaar opengewerkt deurtje met erin geperforeerd plaatmateriaal € 500,-.
Lomp Zwaar opengewerkt deurtje met vuurvast ruitje € 560,-.

Laten stralen en zwart spuiten model Lomp Zwaar € 140,-.


Model Lomp Zwaar 'Bol' (foto 1 links , foto 4)

Deze kachels zijn het topmodel uit ons leveringsprogramma. Deze kachels zijn ook weer afgeleid van ons model 'Lomp Zwaar' maar zijn i.p.v. een vlakke onder en bovenplaat voorzien van een diepgetrokken schaal aan de onder en bovenzijde. Dit geeft de kachel zijn bolle vorm en dit doet weer denken aan de kachel gemaakt van de dikbuik gasfles, deze kachel is echter behoorlijk groter.. Ook bij deze kachels is het petje op de buis standaard.
Hij wordt standaard geleverd met een deurtje in het stookgat (groter als bij model Lomp Zwaar) en u heeft bij deze kachels de keuze uit een ruitje in het deurtje of een opengewerkt deurtje met hierin geperforeerd plaatmateriaal.

De prijzen van deze kachel (onbehandeld) op een standaard hoogte van 2,10 meter met een onbehandeld roestig uiterlijk zijn als volgt:
Kachel Lomp Zwaar 'Bol' gaas in deurtje € 625,-
Kachel Lomp Zwaar 'Bol' ruitje in deurtje € 660,-.

Laten stralen en zwart spuiten kachel model Lomp Zwaar 'Bol' € 140,-.

 

Op diverse foto's in deze advertentie staan foto's van kachels met een opzetbuis met bochten zodat de kachel onder een overkapping komt te staan en de afvoerbuis erbuiten. Hiermee brengt u de warmte van de kachel onder de overkapping en dit verhoogd het rendement ervan aanzienlijk.

Deze opzetbuis maken wij op maat van de overkapping waar de kachel onder moet komen te staan en is leverbaar voor elk model kachel dat wij aanbieden. Kosten van deze opzetbuis incl. een buissteun ter stabilisatie van het geheel zijn € 190,-.

Om de opzetbuis op maar van uw overkapping te kunnen maken hebben wij wel enige maten/ gegevens nodig:

- Hoogte onderzijde van de overkapping op de plaats waar de kachel moet komen te staan. Wij zorgen dan dat de hoogste bocht in de buis zo dicht mogelijk bij het boeideel komt te zitten.

- De totaalhoogte van de kachel. Dit is de hoogte van de kachel incl. het stuk buis dat boven het dak moet uitsteken. Ga ervan uit dat dit minimaal 30 centimeter moet zijn.

- Zit er een oversteek aan het dak? (b.v. een dakgoot) Dit i.v.m. lengte van de mee te leveren buissteun. Een foto van de situatie met op de plaats waar de kachel moet komen te staan een herkenbaar voorwerp zou handig voor ons zijn. Kunnen wij gelijk even zien hoe we het gelijk goed kunnen maken..

 

Uiteraard bent u welkom om de diverse kachels te komen bekijken in onze showtuin. Op doordeweekse dagen zijn wij alleen in de avond vanaf 18.30 uur aanwezig, in de weekenden beide dagen doorgaans de hele dag. Mocht u info willen hebben is het raadzaam om vooraf een afspraak te maken via e-mail of per telefoon.

 


Ons adres is : Diefdijk 29 4145 MJ in Schoonrewoerd.

Eventueel bezorgen wij ook in België, wij rekenen hiervoor een tarief van €0,60 per gereden kilometer. De bezorgkosten kunt u zelf berekenen via Googlemaps (wij zijn gevestigd in Schoonrewoerd NL)

 

Wij doen momenteel een proef met een nieuwe koerier (de oude is er helaas mee gestopt wegens personeelstekort..)

Dit is Brenger.nl

De bezorgkosten die zij hanteren hangen nogal af van de grootte van de kachel en daarbij de afstand waarover deze vervoerd moet worden.

Als wij per eigen transport bezorgen maakt de grootte van de kachel niets uit, en losse delen (opzetbuis bochten, onderplaat, haardhout..) rijden uiteraard gratis mee wat bij een koerier niet het geval is.

Doorgaans is het zo dat alleen bij de kleinere modellen kachel bezorgen per koerier (iets) goedkoper uitvalt.

 

Uiteraard is het zelf komen bekijken en eventueel afhalen van een kachel het voordeligst..


Alle vermelde prijzen in deze advertentie zijn incl. BTW!

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd even bellen (+316-25364221) of mailen (liefst rechtstreeks via terraskacheltje@gmail.com of anders via de 2dehands app)

Met vriendelijke groet,
Frans Faas
Diefdijk 29
4145 MJ Schoonrewoerd NL
BTW nr. : NL169901051B01
KVK : 54104211

Zoekertjesnummer: a70233400