Kibani Carving Kettingzaag - 25.4 CC / 1 PK 2 Takt Motor

€ 76,95
3527sinds 23 apr. '24, 11:56
Deel via
of

Beschrijving

Prachtige houtsculpturen maken doe je met deze precieze 25.4 cc tophandle carving kettingzaag van Kibani®. De kettingzaag is uitgerust met een luchtgekoelde 0.9 pk 2-takt benzinemotor. Ook is de kettingzaag voorzien van automatische kettingsmering en een kettingremsysteem.

Mooie sculpturen maken met het carving zaagblad

Door het aflopende zaagblad is de kettingzaag extra terugslagarm. Hierdoor kun je er stabieler en dus preciezer mee te werk gaan. Ook worden de trillingen in de ketting extra gedempt door de speciale carvingzaagketting. Je kunt zo dus heel secuur te werk gaan met je (nieuwe) houtsculptuur.

Veilig en soepel werken met de Kibani® 25.4 cc kettingzaag

De automatische kettingsmering garandeert een goede werking van de kettingzaag. Door middel van een stelschroef is de olietoevoer eenvoudig in te stellen. De kettingzaag is bovendien voorzien van een kettingremsysteem waardoor de motor stilvalt wanneer er terugslag plaatsvindt. Zo kun je veiliger met de kettingzaag werken. Dankzij het softgrip handvat ligt de kettingzaag comfortabel in de hand.

Verstevigde rem
Deze Kibani kettingzaag is voorzien van een extra scharnierpunt bij de remhendel. Dit zorgt ervoor dat de remhendel in tegenstelling tot vergelijkbare modellen een stuk steviger is waardoor deze niet afbreekt en een stuk stabieler is.

Kettingzaag met benzinemotor voor volledige vrijheid

Door de recente wetswijziging wordt er bij de meeste tankstations standaard E10 aangeboden in plaats van de oude Euro 95 (E5). E10 is niet geschikt voor ons benzine tuingereedschap. Gebruik daarom Euro 98 om mengsmering aan te maken. Heb je per ongeluk E10 getankt? Leeg de brandstoftank en maak mengsmering aan met Euro 98. Schade ontstaan door langdurig gebruik van E10 valt niet onder de garantie. Omdat de 45 cc kettingzaag van Kibani® voorzien is van een benzinemotor, kun je met de zaag gaan en staan waar je wilt. De motor loopt op een mengsmering van 1:25 (1 liter 2-taktolie op 25 liter Euro 98 benzine).

Let op! Het is mogelijk om Aspen 4 te gebruiken en hierbij de juiste verhouding mengolie aan te houden van 200 ml op 5 liter benzine. Schade aan de motor ontstaan als gevolg van te weinig oliesmering valt niet onder de garantie.

Specificaties:
Vermogen: 25.4 cc/1 pk/ 0.8 kW
Luchtgekoelde 1 cilinder, 2-takt motor
Stationair toerental: 3200 toeren p/min
Mengverhouding 1:25
Type benzine: Euro 95
Type olie: 2-takt
Brandstoftank inhoud: 230 ml
Kettingolietank inhoud: 210 ml
Totale lengte zaagblad: 29 cm
Zaagbladoppervlak: 25 cm/10 inch
Pitchmaat ketting: 3/8 inch
Zaagsnelheid: 20 m/s
Geluidsniveau: 113 dB
Afmeting kettingzaag: 54x22.5x22.5 cm (LxBxH)
Gewicht kettingzaag: 3.8 kg
Afmeting verpakking: 31.5x25x26.5 cm (LxBxH)
Gewicht verpakking: 4.5 kg
Keurmerken: CE
Typenummer: GTS2501
Merk: Kibani®
Één jaar garantie

Basistips voor werken met een kettingzaag:

  • Werken met een kettingzaag is nooit zonder risico’s. Lees voor gebruik in ieder geval de handleiding aandachtig. Wanneer je nog nooit met een kettingzaag gewerkt hebt, is het raadzaam om een training te volgen.
  • Haal bij langdurige stilstand (ca. 3 maanden) alle brandstof uit de tank en carburateur, start de machine en laat deze net zo lang lopen totdat de machine uitvalt. Dit voorkomt verstoppingen en startproblemen.
  • Gebruik geen mengsmering die lang heeft stilgestaan, maar begin altijd met verse mengsmering. Oude mengsmering kan verstoppingen en startproblemen veroorzaken.
  • Voorkom kettingbreuk en werk altijd met een scherpe ketting. Je kunt de ketting slijpen met de meegeleverde vijl. Vind je slijpen lastig of te veel gedoe? Hier kun je direct een reserveketting meebestellen voor een scherpe prijs.
  • Om het slijten van de van de geleiders in het neuswiel te vertragen kun je regelmatig het zaagblad omdraaien. Zo slijten de geleiders evenredig aan beide kanten, en heb je er langer plezier van.
  • Op de zaagketting en het zaagblad staan pijlen die de juiste richting van de zaagketting aangeven. Het is bij het plaatsen van de ketting belangrijk om die richting aan te houden.
  • De zaagketting dient een bepaalde spanning te hebben. Wanneer je de zaagketting in het midden van het zaagblad optilt, dienen de schakels net niet uit de groef van het zaagblad te komen. Wanneer dat het geval is heb je de juiste spanning ingesteld. Je kunt de spanning aanpassen middels de meegeleverde schroevendraaier.
  • Bij het slijpen van de ketting dien je alle schakels te slijpen. Het is handig om de eerste schakel te markeren met een stift. Zo weet je of je alle schakels gehad hebt. Om de levensduur van je machine te verlengen kun je deze schoonmaken met bio reiniger . Deze biologisch afbreekbare spray ontvet en verwijdert hardnekkig vuil. Even poetsen met een vochtige doek en nadrogen en je machine ziet er weer als nieuw uit!


Zoekertjesnummer: a138439755