Farmacotherapie op Maat 9789035228658

€ 9,65
Verzenden
Verzenden voor € 2,95
10sinds 7 mar. '24, 06:21
Deel via
of

Kenmerken

Auteur[{:name=>'Th.P.C.G.M de Vries', :role=>'A01'}, {:name=>'L. Van Bortel', :role=>'A01'}, {:name=>'R.H. Henning', :role=>'A01'}]
ConditieGelezen
Productnummer (ISBN)9789035228658

Beschrijving

BoekenBalie maakt van tweedehands jouw eerste keuze. Met een Trustscore van 4,8 (excellent) en 30 dagen retour garantie maken we dat iedere dag waar.

Titel: Farmacotherapie op Maat
Auteur: [{:name=>'Th.P.C.G.M de Vries', :role=>'A01'}, {:name=>'L. Van Bortel', :role=>'A01'}, {:name=>'R.H. Henning', :role=>'A01'}]
ISBN: 9789035228658
Conditie: Goed

Farmacotherapie heeft de optimale behandeling van patiënten met geneesmiddelen tot doel; er wordt gestreefd naar farmacotherapie op maat. De kennis van ziekten en geneesmiddelen is aanzienlijk gegroeid, evenals het aantal geneesmiddelen. Enerzijds is daardoor therapie op maat beter mogelijk, anderzijds maakt dat het keuzeproces complexer. Formularia, protocollen en standaarden bieden houvast, maar het persoonlijk oordeel van de arts over de behandeling van elke individuele patiënt blijft doorslaggevend.
Farmacotherapie op maat geeft een beschrijving van een praktische methode. Deze is gebaseerd op de succesvolle WHO Guide to Good Prescribing en voor de Nederlandse en Belgische situatie aangepast. Hoofdstuk 1 beschrijft de basis: de interactie tussen patiënt en geneesmiddel, de grondslag voor de farmacotherapie op maat. Hoofdstuk 2 behandelt de voorbereiding: de manier waarop een (persoonlijk) formularium met basisgeneesmiddelen kan worden verkregen. De behandeling van patiënten met de basisgeneesmiddelen wordt in hoofdstuk 3, het stappenplan, beschreven. In hoofdstuk 4 wordt de methode aan de hand van twee voorbeelden geïllustreerd.
In deze tweede druk zijn in het bijzonder de mogelijkheden van het internet aangegeven bij het kiezen en voorschrijven van geneesmiddelen.

Auteurs
Prof.dr. Th.P.G.M. de Vries is verbonden aan de afdeling Klinische Farmacologie en Apotheek, sectie Farmacotherapie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Prof.dr. R.H. Henning is verbonden aan de disciplinegroep Klinische Farmacologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Prof.dr. L. Van Bortel is verbonden aan het Heymans Instituut voor Farmacologie van de Universiteit Gent.Waarom je bij BoekenBalie moet zijn voor al je tweedehands boeken:

  • Bestel je voor 15:00 uur? Dan vliegt het dezelfde dag nog jouw kant op!
  • Meer dan 400.000 tweedehands boeken om uit te kiezen
  • We checken alle boeken eigenhandig
  • Vanaf 40 euro of bij 4 boeken is de verzending op onze rekening
  • 30 dagen retourgarantie


Zoekertjesnummer: a137480394