Ogen van Tijgers - Tonke Dragt

€ 16,50
Ophalen of Verzenden
Thuisbezorgd via Bpost voor € 6,85
350sinds 22 dec. '24, 21:05
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw
TypeFictie
AuteurTonke Dragt

Beschrijving

Ogen Van Tijgers
Tonke Dragt
softcover
Lijsters
475 pagina's

De toekomst door de ogen van Tonke Dragt. Herziene uitgave van deze prachtige klassieker.

Jock keek naar buiten. Sterren zag hij niet, wel de duizenden lichten en lichtjes van de stad. Sommige knipoogden vriendelijk, andere staarden hem onverschillig aan. Als ogen.

Overal waar Jock Martijn kijkt, ziet hij steen en hoge gebouwen. Alle natuur is verdwenen. Hij verlangt naar regen, naar wouden, naar tijgers… maar die zijn er niet meer, op Aarde. Wél zijn er overal beeldschermen, systemen die alles registreren, en huisrobots die voor je zorgen. Wanneer Jock vermoedt dat zijn eigen robot hem bespioneert, kan hij niemand meer vertrouwen.
Wat moet je doen als je je niet thuis voelt in een wereld waarin iedereen alles van je weet – misschien zelfs je gedachten?

‘Mijn beste boek – mijn lievelingsboek.’ Tonke Dragt
Tonke Dragt werd op 12 november 1930 geboren in Batavia (thans Jakarta, de hoofdstad van Indonesië), waar ze een gelukkige jeugd beleefde. Deze mooie tijd kwam tot een einde toen Japan het land, dat toen nog Nederlands Indië heette, in 1942 bezette. De hele familie Dragt werd net als alle andere Nederlanders in een kamp opgesloten. Toch heeft ze daar niet alleen maar slechte herinneringen aan. In het kamp was er te weinig van alles. Er waren ook te weinig boeken. Dragt ging daarom samen met een vriendinnetje boeken maken. Dat er ook te weinig papier was hield ze niet tegen. Ze schreven op alles wat ze konden vinden: op vreemde stukjes papier, oude blaadjes en zelfs op wc-papier.

Na de oorlog verhuisde de familie Dragt naar Nederland. Hier behaalde Tonke haar diploma H.B.S.-B en volgde ze een opleiding aan de Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag, waarna ze tekenlerares werd op een middelbare school in Rijswijk. Omdat ze moeite had met orde houden vertelde ze haar leerlingen verhalen. Zo kreeg ze de leerlingen stil en verduidelijkte ze haar opdrachten.
Al snel werden deze verhalen gepubliceerd in het kinderblad Kris Kras. In 1961 verscheen haar eerste boek, Verhalen van de tweelingbroers. Het jaar daarop verscheen De brief voor de koning, dat in 1963 tot kinderboek van het jaar werd uitgeroepen.

In 1971 kreeg Tonke Dragt voor Torenhoog en mijlenbreed de Nienke van Hichtum prijs. En in 1990 kreeg ze voor Het geheim van de klokkenmaker een Vlag en Wimpel.

In 2004 werd De brief voor de koning bekroond met de Griffel der Griffels.

Bekijk zeker mijn andere aanbiedingen om zo te besparen op verzendkosten.
Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet om mij te contacteren.

Verzendkosten zijn voor de koper.
Mogelijk via Relay Mondial of de Post.
Afhalen is mogelijk te Boekhoute, Maldegem, Oostende of Gent
Zoekertjesnummer: m2215430488