Prachtige vaas - Vlaams Aardewerk - Scheerders - St. Niklaas

Bieden
Ophalen of Verzenden
2411sinds 31 aug. '19, 19:45
Deel via
of

Beschrijving

Mooie vaas in keramiek (faience), gedecoreerd met takken, bladeren en vruchten. Belgisch, uit het atelier Scheerders Van Kerchove uit Sint Niklaas en wellicht te dateren rond 1905. Onderaan het LSVK merkteken (Leo Scheerders van Kerchove). De productie van dit atelier wordt tot het Vlaams Aardewerk (poterie flamande) gerekend, maar de vorm en stijl doen duidelijk denken aan de Art Nouveau. Dit is ook in lijn met de datering. Deze vaas vermengt op een mooie manier de Art Nouveau met de traditionele volkskunst.

Hoogte: 18.5 cm. Lot in goede vintage staat voor leeftijd en gebruik. Geen chips of barsten. Uiteraard fijne ouderdomscraquelé in de glazuurlaag over het ganse object, logisch voor een object met leeftijd. Verder ook wat lichte krasjes, onder andere een horizontaal krasje op een van de vruchten. Op sommige plaatsen is de glazuur eerder mat en ondoorzichtig, wellicht eigen aan de productie, de gebruikte materialen en de leeftijd. Aan de onderkant, opzij, enkele kleine stukjes niet geglazuurde keramiek. Op de bodem is overtollig glazuur weggeslepen. Uiteraard gaat het om herstellingen en foutjes die horen bij het productieproces, geen latere schade. Al bij al in een goede algemene staat.

Meer info en afbeeldingen in hoge resolutie op vraag. Verzenden (bPost secur, aan posttarief, kosten voor de koper) en ophalen (buiten, op afstand, mondmasker warm aanbevolen) mogelijk, maar uiteraard bevelen we voor dit lot ophalen aan.
Zoekertjesnummer: m1451838048