Marco Antonii Peregrini Patavini - Serenissime Reipub.

€ 275,00
00sinds 25 apr. '25, 03:22
Deel via
of

Beschrijving

- 1° Volume Unico e Raro (In LATIJN)
Serene, Republiek Venetië
Unica Edizione, Jaar 1607
Marco Antonii Peregrini
Patavini van de fideicommissen, vooral universeel.

Antonium DE HARSY, LVGDVNI (Lyon)
- 1^ VOL in 4 (28 X 17 cm).

Nr. 1500 Pagina's (met een inhoudsopgave in een lijst van aanvullende pagina's als volledig overzicht van de werken)

Marmeren band uit de periode, schildpadden en koppen in goede staat, alle pagina's aanwezig, volledig werk.
Borden met geometrische decoraties behorend tot de speciale editie, met afgeronde hoeken.
Gedecoreerde deckelrug met nerven bij de verstevigingen, titel met mooi rode etiket op de rug van de band ... Gebruikte binding ... Capitelli en houtsneden versieringen.

Verspreide vlekken binnenin op het blad, roodheid op de bladeren, uniformer beschouwd volgens het type papier.
Hechte lederen schoen met enkele kleine imperfecties.
Voorblad in rood en zwart met een bijzonder en verfijnd houtsnedemerk.

Uitzonderlijk zeldzaam groot opera - Editie jaar 1607
De sierlijke details die te wijten zijn aan de periode vergroten de charme van de uniciteit, de beelden
ze bieden een aanvullende beschrijving bij de presentatie.

De Republiek Venetië, vanaf de XVII eeuw
Zeer Geheime Republiek Venetië, was een zeevlaggenrepubliek met Venetië als hoofdstad.
Volgens de historische traditie werd het opgericht in 697, in de duizend jaar geschiedenis.
Het bevestigde zich als een van de grootste commerciële en nautische entiteiten in Europa.

Marco Antonio Pellegrini was een belangrijke jurist en belastingadvocaat in de Republiek Venetië.
Geboren in Camisano Vicentino in 1530 en gestorven in Padua in 1616, maakte hij een significante indruk op het juridische landschap van de Serenissima. Pellegrini staat bekend om zijn diepgaande kennis van het recht en zijn vermogen om de Venetiaanse wetten te interpreteren en toe te passen. Zijn carrière bracht hem ertoe hoge verantwoordelijkheden te vervullen binnen de Republiek, waarbij hij zich bezighield met belastingaangelegenheden en civiel recht. Naast zijn beroep in het Civiele en Belastingrecht was hij ook professor aan de Universiteit van Padua.


De Raad van Landvastgoedsheiligen en de Raad van Ordinarissen vormden het besluitvormende en uitvoerende hoogste orgaan, dat door de Senaat werd gekozen en wanneer onder het voorzitterschap van de Serenissima Signoria stond, de naam Pien Collegio droeg.
De Wijzen van de Raad waren er zes en bepaalden de agenda voor de werkzaamheden van de Senaat, terwijl de Wijzen van de Orde, die aanvankelijk belast waren met het beheer van de landmacht en de marine, in de loop van de tijd geleidelijk aan aan belang verloren.
De Prefecten van het Vasteland waren er vijf, één was de Prefect voor Ceremonies, eentje was de Prefect die zich bezighield met de verzending van de Wetten, de andere drie waren echte ministers:

Il Savio Cassier, analoog van de minister van financiën, was een hogere en nauwere medewerker van de kamerlingen.

Il Savio was responsible for the economic management of the troops and military justice, similar to the Minister of War.

Il Savio ging über die Anordnungen, kümmerte sich um die Verwaltung der Cernide, die lokalen Milizen und die Verteidigung.

Het Pien Collegio had als primaire functie het onderhouden van relaties met buitenlandse Staten en met de Kerk, het ontving ambassadeurs, nuntius van de onderdanige steden en leden van de geestelijkheid.

De Grote Raad bestond uit alle edele mannen van minstens twintig vijf jaar oud die ingeschreven stonden in het Gouden Boek en had de wetgevende en verkiezingsbevoegdheid. Aanvankelijk bestond hij uit ongeveer vierhonderd leden, maar zijn omvang nam numeriek toe na de Serrata van de Grote Raad, zodat er in de zestiende eeuw tijdens één zitting 2.095 edelen deelnamen, terwijl in 1627 het aantal rechtsplichtigen dat eraan kon deelnemen steeg tot 2.746.
Aan elk lid van de Grote Raad was het toegestaan om te stemmen en een nieuwe wet voor te stellen die door de Raad zelf moest worden goedgekeurd, die ook verantwoordelijk was voor het hervormen en dus het afschaffen van de wetten.
De wetgevende macht was echter hoofdzakelijk in handen van de Senaat, die gekozen werd, terwijl de grootste Raad bijna exclusief daarvan was. De raad benoemde maar liefst vierentachtig magistraturen, waaronder: de Kleine Raad, de Senaat, de Veertigtien, de Raad van Tien, de Grootse Klerk en de Avogadoria van de Gemeenten, naast alle kapiteins, podestà's, commissarissen, kamerheren en indirect ook de Doge.


Hét online veilinghuis voor jou!

Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.


Waarom Catawiki?
  • Lage veilingkosten
  • Al onze objecten zijn gecontroleerd door onze 240+ experts
  • 24/7 meebieden in onze app.

    Bieden is uitsluitend mogelijk op de website van Catawiki. Maak eenvoudig een gratis account op de website aan en biedt direct mee!

    Kavel omschrijving


    Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
  • Zoekertjesnummer: a149419728