Voor de ophaling van je oude keuken is het belangrijk dat je deze goed voorbereid. Begin met het uitschakelen van water, gas en elektriciteit. Verwijder alle losse onderdelen zoals kastdeurtjes, laden en inbouwapparatuur. Zorg ervoor dat er geen persoonlijke spullen meer in de kastjes zitten, zodat het ophalen soepel kan verlopen.
De procedure voor het gratis ophalen van een keuken begint meestal met het maken van een afspraak. Dit kan vaak online of telefonisch. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt, zoals de afmetingen van je keuken en eventuele bijzonderheden. Op de afgesproken dag komen de medewerkers langs om de keuken op te halen, dus zorg ervoor dat alles klaarstaat.
Er zijn meestal geen strikte eisen voor de staat van je oude keuken, maar het is wel handig als deze nog volledig is en niet ernstig beschadigd. In principe kunnen de meeste keukens die nog bruikbaar zijn, worden opgehaald. Het is wel een vereiste dat je keuken volledig gedemonteerd is voor de ophaling; dus zorg ervoor dat je dit van tevoren gedaan hebt.
Ja, ook losse keukenelementen kunnen vaak opgehaald worden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld net een nieuw kookeiland hebt gekocht en de oude elementen wilt laten afvoeren. Het is wel goed om dit van tevoren door te geven tijdens het maken van de afspraak, zodat ze hier rekening mee kunnen houden.
Na de ophaling van je oude keuken wordt deze meestal gerecycled of hergebruikt. Veel materialen zoals hout en metaal kunnen worden verwerkt tot nieuwe producten. Dit draagt bij aan duurzaamheid, wat belangrijk is voor het milieu. Dus je kunt rustig zijn in de wetenschap dat je oude keuken een tweede leven kan krijgen.