Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Kia Rio Aanbod - Tweedehands en nieuw te koop

Informatie

Kia Rio

De vierde generatie van de Kia Rio is een grote allrounder. De Kia Rio kreeg een scherpere stijl en een geweldige technologie aan zijn line-up toegevoegd. De Rio is praktisch, vol ruimte en staat zijn mannetje op de weg. Zijn lagere prijsniveau maakt het een gewild model voor wie op zoek is naar een auto voor dagelijks gebruik.

De strakke styling die typisch is voor het merk Kia, maakt het exterieur tot iets om naar te kijken, met het dunne, elegante rooster en een verlaagde bumper in de kleur van het koetswerk. Ook de rijervaring is fantastisch, met veel vermogen en efficiëntie.

Prestaties en aandrijving

In het assortiment van benzine- en dieselmotoren is er voor elk wat wils. Het topmodel met een 118 pk benzinemotor biedt het meeste vermogen, trekt op zonder problemen en biedt een grote mate van controle in de hogere versnellingen.

Of kies voor een 89 pk sterke dieselmotor voor iets dat de snelweg aantrekkelijk maakt. Wat het brandstofverbruik betreft, haalt de 1,2-liter benzine gecombineerd 4,80 l/100 km, wat helpt om de bedrijfskosten drastisch te verlagen.

Het rijgedrag op kronkelende wegen en in krappe plekken in de stad voelt strak en netjes aan. Zelfs in scherpe hoeken voelt hij zich zelfverzekerd met weinig rollen van het koetswerk. Hij kan perfect in elk scenario worden ingezet, van krappe stadsmanoeuvres tot cruisen op de snelweg.

Interieur en comfort

Zelfs instapmodellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie, zoals een radio-unit met een CD-speler en Bluetooth-functionaliteit. Upgrade naar de 2 voor een 5-inch touchscreen display dat een intuïtieve manier biedt om de mediasystemen te bedienen. Of ga voor de 3 voor een systeem met satellietnavigatiesysteem, Android Auto en Apple CarPlay.

U kunt het systeem zelfs veranderen in een draagbare Wi-Fi-hotspot, zodat u verbonden blijft, waar u ook gaat. En met twee 12 V laders en een USB-poort raakt de batterij nooit leeg.

Gebruiksgemak, passagiers- en kofferruimte

De Kia Rio is groter dan de vorige generatie, waardoor de ruimte voor de passagiers wordt geopend. Drie passagiers kunnen achterin zitten zonder het gevoel te hebben dat ze boven op elkaar zitten, met voldoende been- en hoofdruimte voor iedereen.

En de koffer biedt 325 liter, meer dan genoeg voor een paar middelgrote koffers. De zetels kunnen worden weggeklapt om meer ruimte te creëren, ideaal om nog meer bagage mee te nemen.

Veiligheid

Elke Kia Rio wordt geleverd met elektronische stabiliteitscontrole voor een betere tractie en met hulp bij het starten op een heuvel om u te helpen bij het opstijgen. Ga voor de versie 2 en hoger voor een autonome noodstop die u helpt om sneller tot stilstand te komen en een waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook waarschuwt u als u een andere rijstrook oprijdt zonder dat u dit aangeeft.

Versies en verschillende specificaties

1:

 • 1.25 benzine 83 pk
 • 1.4 CRDi diesel 76 pk

2:

 • 1.0 T-GDi benzine 99 pk
 • 1.25 benzine 83 pk
 • 1.4 benzine 98 pk
 • 1.4 CRDi diesel 76 pk

3:

 • 1.0 T-GDi benzine 99 pk
 • 1.4 benzine 98 pk
 • 1.4 CRDi diesel 89 pk

GT-Line:

 • 1.0 T-GDi benzine 118 pk

GT-Line S:

 • 1.0 T-GDi benzine 118 pk