Home

Auto's Citroën 291 resultaten

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Auto'sCitroënC4 (Grand) PicassoVerwijder filters
Sorteer op

Informatie

Citroën C4 Grand Picasso


  • Compacte monovolume met zeven zitplaatsen
  • Opvolger van de Xsara Picasso
  • Bestaat ook in variant met 5 zitplaatsen
  • Gelanceerd in 2006
  • Facelift 2010
  • Tweede generatie uit 2013

In 2004 vond Citroën het tijd om de Xsara Picasso een opvolger te geven. De Xsara was inmiddels afgelost door een C4 en het was dus ook niet meer dan logisch de opvolger onder die vlag zou geparkeerd worden. Belangrijker dan de naam was z’n meer volwassen positionering. Hij verloor wat van z’n aparte uiterlijke trekken en werd groter. Net als de Renault Scénic en Grand Scénic introduceerde Citroën twee varianten. Met vijf zitplaatsen zonder toevoegsel en het met bij z’n Franse concurrent geleende toevoegsel in een versie die wat langer was en over drie zitrijen ruimte bood aan zeven inzittenden.

Eén van de meest opvallende kenmerken van de C4 Picasso was z’n panoramische voorruit. Die liep zo ver door naar achter dat Citroën rolgordijnen moest installeren om ervoor te zorgen dat de zon buiten gehouden kon worden wanneer ze zou hinderen. Het was een behoorlijk rijkelijk uitgeruste variant met minstens zes airbags, stabiliteitscontrole en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Een hittewerende voorruit was gezien z’n architectuur evenmin een overbodige luxe. Hij was te koop met zes viercilindermotoren, netjes verdeeld over benzines en diesels. Krachtiger dan 150pk werd hij echter niet.

In 2010 kwam er van het model een facelift. Dat was een hoofdzakelijk esthetische bedoening. Bij een generatiewissel in 2013 gooide Citroën het wat meer over andere boeg, met een groter stilistisch verschil tussen beide versies. De vijfzitter oogt sindsdien wat meer gedrongen en dynamisch terwijl de zevenzitter een meer conventioneel uiterlijk behield.

Alternatieven voor de Citroën C4 (Grand) Picasso

Aan monovolumes is er geen gebrek. Naast de eerder aangestipte Renault kan u ook een Mazda 5, Kia Carens, Toyota Avensis Verso of Ford S-Max overwegen.

Een occasie Citroën C4 (Grand) Picasso kopen

Al vanaf € 4.000 koopt u op 2dehands.be één van de meer dan 100 C4 Grand Picasso of C4 Picasso’s. Dat is dan bijna altijd een HDi diesel. De benzinemotoren vonden in ons land nauwelijks afnemers en de dieselmotoren van het merk staan te boek als soepel en aangenaam van klank. Automaten zijn er wel in behoorlijke aantallen, maar het loont de moeite daar een proefrit mee te maken. De technologie was zeker in het begin niet al te verfijnd sommige mensen appreciëren dat niet terwijl anderen het erg aangenaam vinden. Voor een versie van de jongste generatie moet u nog een veelvoud van het eerder genoemde bedrag uittrekken.

Hoeveel kost een Citroen C4 Grand Picasso?

De Citroen C4 Grand Picasso heeft een startprijs van iets minder dan € 23.800 voor het instapmodel. Als u op zoek bent naar iets lager in prijs, maar een ruime MPV nodig heeft, kunt u een Citroen C4 Grand Picasso tweedehands van 2dehands auto's kopen voor minder.

Wat is het verbruik van de Citroen C4 Grand Picasso?

Er wordt beweerd dat de Blue HDi 120 pk motoren van de Citroen C4 Grand Picasso een brandstofverbruik van 3,90 - 4,10 l/100 km hebben, afhankelijk is van de grootte van de wielen en de versnellingsbak.

Wat zijn de veiligheidsfuncties van de Citroën C4 Grand Picasso?

De Citroen C4 Grand Picasso is uitgerust met ESP, ABS met Emergency Braking Assist, Hill-start Assist, automatische knipperlichten en gordijnairbags voor de voorste en middelste rij passagiers.

De C4 Grand Picasso kreeg bij de NCAP-test een 5-sterren veiligheidsclassificatie met 86% veiligheid voor volwassen inzittenden, 88% voor kinderen en 68 voor voetgangersveiligheid.

Kan een Citroën C4 Grand Picasso worden uitgerust met een trekhaak?

Ja, de Citroen C4 Grand Picasso kan worden uitgerust met een trekhaak. Het trekvermogen is 1700 kg en daalt tot 1400 kg wanneer de auto tot het brutogewicht van het voertuig wordt geladen.

Hallo!
Welkom bij 2dehands.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen en ontvangen
  • eigen zoekertjes kan plaatsen
  • zoekertjes ziet die interessant zijn voor jou!