Montage theatergordijnen

Op aanvraag
Verzenden
Verzenden voor € 0,05
600sinds 15 mei. '24, 09:11
Deel via
of

Kenmerken

ConditieNieuw

Beschrijving

Om gordijnen op te hangen zijn er veel verschillende producten, de keuze is afhankelijk van de situatie. Wij hebben een lijst gemaakt met de meest gebruikte artikelen en mogelijkheden die er zijn.

Om Theater gordijnen met ogen aan een buis of truss worden gehangen zijn er traditioneel knooplinten. De knooplinten worden door de ogen van het gordijn gestoken en aan de buis gestrikt net als een schoenveter. Knooplinten zijn er in verschillende kleuren, meestal worden er zwarte of witte linten gebruikt en aan de zijkanten een gekleurd lint die aangeeft hoe hoog het gordijn is. Lintjes kun op rol kopen of op maat geknipt. Belangrijk is dat je een lintje schuin afknipt om raffelen tegen te gaan.

Een andere oplossing is stagehaak die aan de ogen van het gordijn worden bevestigd met een tyrap of sleutelring, een stagehaak heeft een draaibare wartel. De haken worden aan de buis gehangen en de haak wordt vergrendeld zodra het gewicht van het gordijn aan de haak hangt. Draagkracht van een stagehaak is maximaal 25 kg en past op buizen met een diameter van maximaal 55 mm.

Voor het ophangen, opspannen van strakke doeken zijn er Spanfix elastieken met kunststof haak. Deze elastieken zijn er in een lengte van 13 – 20 – 27 - 30 cm, in de kleur zwart – wit – grijs. Elastieken kunnen circa 30% uitrekken. Elastiek van 13 cm past precies om een buis van 50 mm en geschikt om doeken met ogen zo dicht mogelijk tegen de buis te hangen.

De Holdon schuifklem is een artikelen voor het ophangen van stoffen, zeilen en gordijnen zonder ogen en te bevestigen zonder gereedschap. Deze klem is leverbaar in 2 uitvoeringen en in 3 kleuren: zwart – wit – grijs.

De Holdon klem wordt op de zijkant van de stof geklemd, de belasting van de kleine klem is 40 kg en van de grote Holdon klem 100 kg. De klem heeft een ovaal oog om te bevestigen. kan altijd verplaatst en hergebruikt worden.

Gegalvaniseerde S-haken in verschillende afmetingen en worden gebruikt voor verschillende situaties zoals bij helm gordijnrunners. Bij het gebruikt van een S-haak aan een helm gordijnrunner met een geplooid gordijn, loop je de kans dat de runner niet meer soepel loopt in de rails. Het is dan ook beter om daar een wartel voor te nemen.

Voor het bevestigen van gordijnen met ogen aan gordijnrunners zijn er kunststof vlam vertragend, in de loop van het jaar 2024 moeten de tyrap van roestvast staal zijn.
Molton reparatie tape voor het repareren van klein scheuren in zwarte molton gordijnen.

Klittenband in Zwart en Wit met een breedte van: 25 en 50 mm, leverbaar in haak en lus. Klittenband is leverbaar in zelfklevend en naaibaar. Klittenband is er in 9 kleuren met een breedte van 25 mm, op rollen van circa 25 meter, haak en lus, naaibaar.
Zoekertjesnummer: m2115196768