Hammond A100 (C3 B3) orgel met Leslie 147 incl restauratie

€ 6.499,00
Ophalen
2413sinds 6 mei. '24, 19:30
Deel via
of

Kenmerken

ConditieGebruikt
Aantal klavieren2 klavieren

Beschrijving

Vintage Instrument Service is hét service bedrijf in Nederland voor:

- Fender Rhodes
- Wurlitzer
- Hammond en Leslie
- Hohner Clavinet en Pianet
- Yamaha CP70
- Vintage (point to point) buizenamps (Fender, Marshall, Vox, Boogie)

Bereikbaar op afspraak ma-vr tussen 11.00-19.00. Check onze actuele voorraad en restauratiediensten op Vintage Instrument Service.

Aangeboden: Hammond A100 uit 1964 met Leslie 147 incl complete revisie en 12 mnd garantie.

De Hammond A100 is de huiskamer versie van de legendarische B3 en een echte legende. Intern 100% identiek, maar met een interne speakers én reverb. Leuk detail, de A100 is van Arjen Lucassen (oa Ayreon, Vengeance) geweest en vele bekende internationale hammond spelers hebben in zijn studio op deze Hammond gespeeld.

De Hammond en Leslie ziet er prima uit, maar hebben wel gebruikssporen. Technisch helemaal perfect gemaakt. Wordt verkocht icm een volledig restaureerde Leslie 147. Deze combi rockt!!

Hammond en Leslie zijn beide volledig gerestaureerd voor zo'n €3.500,- en verkeren in zo goed als nieuwstaat. Naast het volledig functioneel maken is het volgende gedaan om perfecte functionaliteit te kunnen garanderen:

Hammond A100
- Drawbarcontacten schoongemaakt, zodat deze goed contact maken en niet meer kraken.
- Nieuwe buizen AO28 preamp en AO35 poweramp (meer volume, helderheid en percussie met meer bite).
- Revisie AO28 preamp en AO35 poweramp, nieuwe elco's, en enkele condensators en weerstanden. Dit geeft een aanzienlijke klankverbetering en vermindering in brom/ruis.
- Nieuwe keyfelts, zodat de witte toetsen geen herrie meer maken, keyfelts van de zwarte toetsen verplaatst om deze zo stil mogelijk te maken.
- Nieuwer type condensators op de toonwielgenarator, waardoor de klank niet dof en futloos is, maar levendig en helder. Dit maar erg veel verschil tov ouder niet gereataureerde exemplaren.
- Nieuwer type condensators voor de vibrato line, zodat de vibrato/chorus mooi rijk klinkt.
- Percussion volume en vibrato brilliance modificatie om de verschillende klank opties te balanceren.
Verder heeft de A100 een Leslie switch waarmee de motoren ook op STOP gezet kunnen worden en is er een direct out rechtstreeks vana de AO28 preamp

Leslie 147
- Mechanisch gereviseerd, dus nieuwe ophangrubbers, O-rings en rotor lagers. Daarnaast alle draaiende delen en motoren intern schoongemaakt én gesmeerd, waardoor de rotors/motoren stil opereren en snel acceleren/deaccelereren.
- Volledige revisie 147 amp en crossover inclusief nieuwe buizen (minimaal brom/ruis en maximaal volume, helderheid en strakke bassen).
- Installatie solid state Trek II relais, zodat je bij het schakelen van chorale-tremolo geen mechanische klik of elektronische plop meer hoort en de originele bedrading behoudt.

Verder is uiteraard de toonwielgenerator geolied en werkt alles zoals het hoort. De percussie, de vibrato, de presets de baspedalen, geen kapotte tonen of drawbars. Gewoon zoals je verwacht van een echte Hammond. De originele bank en pedalen zijn ook inbegrepen.

Kan zo de studio in of het podium op zonder gedoe! Voor de (semi-) prof dus. Voorzien van 12 maanden garantie.

Verkoopprijs voor deze A100 met 147 is €6.499,- incl factuur.

Bezorging tegen meerprijs mogelijk.

Vintage Instrument Service is dé plek om een Wurlitzer te kopen. Diverse studio's, opleidingsinstituten en toetsenisten van oa Analogues, Birth of Joy, Dawn Brothers, DeWolff, Candy Dulfer, Di-rect, Doe Maar, Duncan, Guus Meeuwis, Fink, Jett Rebel, Orgelvreten, Pater Moeskroen, Rowwen Heze, Sven Hammond, The Kik, Waylon en Wolfmother gingen je al voor.
Zoekertjesnummer: m2112277176
Overige advertenties van VintageInstrumentService
Meer van VintageInstrumentService