Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Fietsen | Dames | Damesfietsen

.

Waarom heeft een damesfiets geen stang?

Damesfietsen hebben geen stang. Bij de opkomst van de fiets in de 19de eeuw droegen zo goed als alle vrouwen lange rokken. Op een herenfiets met stang rijden, was dus niet erg handig noch zedig. Fietsen werd bij de dames echter zo populair dat er al snel speciale damesfietsen zonder stang op de markt kwamen, waar je makkelijk kon op- en afstappen. Zelfs met de zwierigste jurken en rokken.

Wanneer is mijn dochter groot genoeg voor een damesfiets?

Als je dochter 152 cm meet, is ze groot genoeg voor een damesfiets. Vaak is dat rond de leeftijd van 12 jaar. Zoek of vraag naar een 28 inch damesfiets.

Wat is een mamafiets?

Een mamafiets of een moederfiets is een klassieke damesfiets met een stevige bagagedrager en een bredere stuurpen. Ideaal dus om veilig een kinderzitjeop te monteren. Een mamafiets heeft ook een stevige (dubbele) standaard die ervoor zorgt dat je fiets overeind blijft als je je ukjes uit het zitje tilt. Batavus, Gazelle en Cortina hebben mamafietsen in hun assortiment.

Welke damesfiets moet ik kiezen?

Er zijn heel wat types damesfietsen waaruit je kan kiezen. De stadsfiets, de transportfiets en de omafietsblijven heel populair. Een stadsfiets is een praktische fiets voor elke dag die er vaak hip en trendy uitziet. Een transportfiets heeft een stevige standaard en een bagagedrager vooraan voor een mand of een krat: ideaal om boodschappen mee te doen dus. Een omafiets heeft dan weer een gebogen buis, een extra lage instap en een coole retrolook.

Waar vind ik een tweedehands damesfiets?

Op 2dehands staan er in de categorie damesfietsen ruim 2.000 fietsen gestald van topmerken zoals Gazelle, Oxford, Koga, Batavus, Norta en vele andere.