Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wat is een racefiets?

Als je wil wielrennen of koersen, heb je een racefiets nodig. Zo'n racefiets is een lichtgewicht met weinig luchtweerstand. Dankzij dunne banden en een krom stuur is het de ideale koersfiets, gemaakt om er als een kampioen mee op asfalt te rijden.

Welke racefiets kies ik best als beginner?

Zorg dat je de juiste framemaat kent voor jouw lichaam. Dit kan je laten opmeten in een speciaalzaak. Verder hangt het er vooral vanaf welk budget je aan je eerste racefiets wil spenderen, en welk merk je voorkeur heeft: BMC, Colnago, Campagnolo, of Bianchi. Ook het materiaal is belangrijk: zo is carbon superlicht voor je frame, maar zwaar voor je budget. En kies je voor gewone pedalen of voor klikpedalen? Vergeet ook de accessoires niet, inclusief een goede fietshelm en aangepaste wielerkledij.

Wat zijn de 5 populairste racefietsen voor minder dan € 1500?

1. Giant Contend SL1 Disc
2. Canyon Endurance Al Disc 7.0
3. Specialized Allez Elite
4. Cube Attain SL Disc
5. Scott Speedster 20 Disc

Zijn er ook Belgische merken racefietsen?

Er zijn heel wat Belgische merken en fabrikanten van racefietsen. Dit zijn ze:
Atom 6, Flanders, FSM, Granville, Jaegher, Martelly, Merckx, Moozes, Museeuw, N7even, Nichelson, Prorace, Reven, Ridley, Scatto, Scoppio, Thompson, Viper en Zannata.

Is wielrennen gezond?

Wielrennen is supergoed voor je. Het biedt heel wat voordelen voor je lichaam en je gezondheid. Een grotere hersenactiviteit, een verbeterde conditie en gewichtverlies zijn er maar enkele. Bovendien herstel je als wielrenner sneller, heb je een beter humeur en meer zelfvertrouwen. Uit onderzoek blijkt ook dat je er bijzonder sexy uitziet in je wielrennersoutfit. Dus, waar wacht je nog op? Haal snel zo'n 2dehands racefiets in huis en spring in dat zadel!