Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op

Wanneer leer ik mijn kind fietsen?

Gemiddeld leert een kind fietsen rond 5 jaar. Pin je echter niet op deze leeftijd vast: sommige kleuters van 3 fietsen al zelfstandig rond, terwijl andere kinderen er op 7 jaar nog (lang) niet aan toe zijn. Het is belangrijk om een kinderfiets te kiezen in de juiste maat. Want een fiets koop je best niet op de groei. Tip: neem je peuter of kleuter regelmatig mee op de fiets in een fietsstoeltje of in een fietskar. Zo heeft je kind al voeling met de fiets (Èn het verkeer) voordat het zelf leert fietsen.

Hoe bereid ik mijn kind voor op leren fietsen?

Het duurt wel even voordat je kind (goed) kan fietsen op 2 wielen. Vanaf 2 jaar kan je peuter leren fietsen op een driewieler met trappers of op een loopfiets. Op een driewieler krijgt je kind de combinatie van trappen en sturen onder de knie. Op een loopfiets leert je kapoen zijn evenwicht bewaren. Dat zijn allebei belangrijke motorische vaardigheden die je kind nodig heeft om te leren fietsen.

Wat is het voordeel van een fiets met zijwieltjes?

Een fiets met zijwieltjes vergroot het zelfvertrouwen van je kind als het leert fietsen. Met zijwieltjes fietsen verkleint de kans op valpartijen immers aanzienlijk.

Hoe bescherm ik mijn kind op de fiets?

Om prettig en veilig te (leren) fietsen, is het belangrijk dat je kind goed zichtbaar is voor andere weggebruikers Èn dat het beschermd is tegen mogelijke valpartijen. Fietsverlichting, een fluohesje, een goed passende fietshelm en knie- en elleboogbeschermers zijn dus geen overbodige luxe.

Waar vind ik een tweedehands kinderfiets?

Op 2dehands staan er duizenden zoekertjes voor Kinderfietsjes in alle kindermaten. Van 12 inch tot 20 inch: nieuw en gebruikt. Kies uit meisjesfietsen, jongensfietsen, mountainbikes of koersfietsen. Veel fietsplezier!