Home

Watersport en Boten Motorboten en Motorjachten 7 resultaten voor 'boot met motor'

Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters: Watersport en BotenMotorboten en JachtenVerwijder filters
Sorteer op

Wat is het verschil tussen een motorboot en een motorjacht?

Een motorboot is een pleziervaartuig met een motor. Een motorjacht onderscheidt zich van andere motorboten door de afmetingen, het comfort en de luxe aan boord. Zo is een motorjacht tot 9 meter al een echte droomboot voor heerlijke weekends en vakanties op het water.

Wat zijn de extra kosten als ik een boot koop?

BIV of Belasting op Inverkeerstelling: voor een tweedehands boot vermindert de BIV met 10% per jaar. Voor een boot van 10 jaar of ouder betaal je enkel de administratiekosten.
Onderhoud en gebruik: de boot moet af en toe uit het water gehaald worden om de romp schoon te maken, de motor van motorboten heeft een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig en uiteraard moet je ook het brandstofgebruik incalculeren.
Ligplaats: de prijs wordt bepaald volgens de grootte van je boot én de locatie. Ook voor trips naar het buitenland betaal je in de aanleghaven een ligtarief.
Waterwegenvignet: in Vlaanderen heb je voor de meeste boten een waterwegenvignet nodig om door de sluizen te mogen.
Marifoon: je boot moet een marifoon hebben om te communiceren met andere boten en sluizen.

Heb ik een stuurbrevet nodig?

Om met een boot te mogen varen op de binnenwateren heb je een beperkt algemeen stuurbrevet nodig. Wil je op de beneden-Zeeschelde, op zee en in de kusthavens varen, dan heb je een algemeen stuurbrevet nodig. Dit geldt voor motorboten die sneller dan 20 km/uur varen óf een romplengte van meer dan 15 meter hebben. Om dit brevet te halen, moet je minimum 16 jaar zijn, slagen voor een theoretisch examen en een praktijktest én medisch geschikt zijn.

Waarvoor dient een buitenboordmotor?

Een buitenboordmotor dient om de boot voort te stuwen. Meestal wordt een buitenmotor ook gebruikt als roer. De draai- en kantelbare motor is aan de achterkant van de boot bevestigd. De meest gebruikte buitenboordmotoren zijn tweetakt of viertakt verbrandingsmotoren.

Waar vind ik een tweedehands motorboot of jacht?

Op 2dehands vind je in de categorie Motorboten en Motorjachten heel wat interessante boten te koop. Van Bayliner en andere bekende merken. Ook speedboten of woonboten en zelfs heuse jachten worden er geadverteerd. Tip: koop geen boot die niet gekeurd werd. Een keuring door een onafhankelijke deskundige kan je achteraf veel kosten besparen.

Hallo!
Welkom bij 2dehands.

Log hier in, of maak een nieuw account, zodat je:

  • makkelijk berichten kunt versturen en ontvangen
  • eigen zoekertjes kan plaatsen
  • zoekertjes ziet die interessant zijn voor jou!