Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Houtsoort
Moet nu weg
Sorteer op

brandhout aalst in Brandhout

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Het brandhout dat we aanbieden komt uit lokale bossen en duurzame bronnen. We zorgen ervoor dat het hout verantwoord is geoogst, zodat het bijdraagt aan een gezonde bosomgeving. Dit betekent dat we alleen hout gebruiken dat is gekapt volgens strikte milieu- en duurzaamheidsnormen.
Over het algemeen moet brandhout minimaal 6 tot 12 maanden drogen, afhankelijk van de houtsoort. Hardhout, zoals eiken en beuken, heeft vaak wat langer nodig om optimaal te drogen, terwijl zachthout sneller kan drogen. Het is belangrijk om het hout op een droge, goed geventileerde plek te bewaren om het proces te versnellen.
Voor een open haard zijn hardhoutsoorten zoals eiken, beuken en esdoorn vaak de beste keuze. Deze soorten brandhout branden langer, geven meer warmte af en produceren minder rook. Hierdoor krijg je een mooiere vlam en minder creosoot in je schoorsteen, wat de veiligheid ten goede komt.
Goed gedroogd brandhout herken je aan een paar kenmerken. Het hout moet lichter aanvoelen, heeft vaak scheuren of barsten in de uiteinden en maakt een helder, klikkend geluid als je twee stukken tegen elkaar slaat. Daarnaast moet de schors loslaten. De vochtigheidsgraad van goed gedroogd hout ligt idealiter onder de 20%.
Het gebruik van duurzaam brandhout heeft verschillende voordelen. Het helpt bij het verminderen van CO2-uitstoot, omdat het bijdraagt aan een verantwoord bosbeheer. Bovendien, omdat het hout lokaal wordt geoogst, ondersteunt het de lokale economie. Duurzaam brandhout biedt ook een betere verbranding, wat resulteert in minder rook en hogere warmteafgifte.