Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op
Je hebt gezocht in

Brandhout

.
Informatie

Brandhout kopen voor een warme en gezellige winter

Wie een kachel heeft, geniet hier des te meer van met het juiste brandhout. Het is belangrijk dat het hout droog is. Bij vochtig hout gaat er veel warmte verloren en ontstaat er rookontwikkeling. Gebruik dus hout dat het liefst een tweetal jaar heeft gedroogd en dubbel is gekloofd. Afhankelijk van de houtsoort krijg je een trage of een snelle vlam. Zo vlamt elzenhout snel op, maar brandt essenhout

traag en vergast dit op een prachtig vlammenspel. Berkenhout is ideaal voor kleine kachels, terwijl eikenhout juist geschikt is voor grotere kachels. Eikenhout brandt bovendien traag op en geeft geen rook af.

Prijs brandhout hangt af van vele factoren

De prijs van brandhout kan sterk variëren. Koop je het hout los gestort of gestapeld? Is het hout droog en wat is de houtsoort? Hoe groot/klein is het hout gekapt? Al deze vragen bepalen mee de prijs. Grote verse boomstammen die je zelf in stukken zaagt, kosten minder dan blokken gedroogd hout die je zo in de kachel steekt. Zachte houtsoorten zoals wilg, populier en den zijn het goedkoopste brandhout in tegenstelling tot hardere houtsoorten zoals eik en es. Vergeet niet dat je ook gratis brandhout kunt sprokkelen, bijvoorbeeld als vrijwilliger. Ontdek de ideale partij brandhout zodat je er altijd warmpjes bij zit!