Het originele recept voor sangria komt uit Spanje en bevat vaak een combinatie van rode wijn, vruchtensap, suiker en fruit. De basis is meestal een goede kwaliteit rode wijn, aangevuld met bijvoorbeeld sinaasappelsap en wat limonade voor de sprankeling. Daarnaast voeg je verschillende soorten fruit toe, zoals sinaasappels, citroenen en appels.
Om zelf een lekkere sangria te maken, begin je met een fles rode wijn. Voeg hier dan een beetje sinaasappelsap en een scheutje brandy of rum aan toe. Snijd vers fruit zoals sinaasappels, citroenen en bessen in plakjes en meng dit door de wijn. Laat het mengsel een paar uur in de koelkast staan om goed te koelen en de smaken te laten mengen. Vergeet niet om vlak voor het serveren wat bruiswater toe te voegen voor extra frisheid.
In sangria kun je heel creatief zijn met fruit. Populaire keuzes zijn sinaasappels, citroenen, perziken en appels, maar je kunt ook frambozen, aardbeien of ananas toevoegen voor een tropische twist. Probeer verschillende combinaties uit om te ontdekken wat jij het lekkerste vindt!
Ja, sangria is geweldig voor feestjes en evenementen! Het is een lekkere, verfrissende drank die je gemakkelijk in grote hoeveelheden kunt maken. Bovendien kun je het aanpassen aan de smaak van jouw gasten door verschillende soorten fruit en wijnen te gebruiken. Sangria in een grote kan gepresenteerd, ziet er bovendien heel feestelijk uit!
Zelfgemaakte sangria kun je het beste binnen een paar dagen opdrinken. Door het fruit dat je toevoegt kan de smaak na een paar dagen veranderen en minder lekker worden. Bewaar de sangria in de koelkast in een afgesloten fles of kan om de versheid te behouden.