Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

lekker soep in Boeken

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Voor een goede soep heb je een paar basis ingrediënten nodig. Begin met een bouillon, hetzij zelfgemaakt of uit een blokje. Voeg vervolgens ui, knoflook, en wortelen toe voor een stevige smaak. Andere groenten, bijvoorbeeld selderij of paprika, kunnen ook toegevoegd worden voor extra smaak en variatie. Vergeet niet om zout en peper toe te voegen, naar smaak, en eventueel een beetje olie of boter voor extra romigheid.
De kooktijd van soep hangt af van de ingrediënten. Een basisgroentesoep heeft meestal 20 tot 30 minuten nodig op een laag vuur om de smaken goed te laten intrekken. Bij soepen met vlees kan dit oplopen tot een uur of langer, afhankelijk van het soort vlees. Proef regelmatig om te bepalen wanneer de soep jouw gewenste smaak en textuur heeft bereikt.
Groenten zoals uien, wortelen, selderij en prei vormen een geweldige basis voor elke soep. Verder kun je denken aan spinazie, tomaten of courgette, afhankelijk van de tijd van het jaar en je persoonlijke voorkeur. Experimenteer gerust met seizoensgebonden groenten voor unieke smaken!
Het geheim voor een romige soep ligt vaak in het gebruik van room of kokosmelk. Maar je kunt ook een aardappel of bloemkool pureren in de soep om een romige textuur te verkrijgen zonder dat je melk hoeft toe te voegen. Dit maakt je soep niet alleen romig, maar ook gezonder.
Restjes soep kun je het beste in een luchtdichte container in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat de soep volledig is afgekoeld voordat je deze in de koelkast plaatst. Meestal blijft soep 3 tot 4 dagen goed. Voor langere bewaring kun je de soep ook invriezen in portiegrootte bakjes; dan kan je er later nog eens van genieten.