Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Jouw filters:
Sorteer op
Je hebt gezocht in

Volkswagen met filter T-Cross

.
Informatie

Volkswagen T-Cross

De Volkswagen T-Cross is de kleinste telg in de SUV-familie van Volkswagen, maar is tegelijkertijd een van de meest veelzijdige en praktische SUV’s binnen zijn klasse. Vooral gezinnen zullen deze goed ontworpen auto waarderen, maar ook voor wie van lange en comfortabele autoreizen houdt, is deze wagen een goede optie. De overzichtelijke indeling van het dashboard, de unieke achterlichten en de vele veiligheidsfeatures zijn slechts enkele van de elementen die in de smaak vallen. Je tast voor deze auto wel behoorlijk diep in de buidel, tenzij je voor een tweedehands Volkswagen T-Cross gaat. Als je een tweedehands model kiest, is het altijd belangrijk dat je de Volkswagen T-Cross test voor je de wagen aankoopt. Concurrenten van de T-Cross zijn onder meer de Mazda CX-3, Renault Captur en Seat Arona.

Veiligheid

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) gaf de Volkswagen T-Cross in 2019 een veiligheidsrating van vijf sterren op vijf. Met een veiligheidsscore van maar liefst 97% voor de bescherming van volwassen inzittenden en 86% voor de bescherming van kinderen ga je met een gerust hart de weg op. Op vlak van veiligheidsfuncties beschikt de Volkswagen T-Cross over:

  • Airbags vooraan en aan de zijkant
  • Een waarschuwingssysteem voor de bandenspanning
  • Een autonoom noodremsysteem in stedelijke omgevingen en voor voetgangers en fietsers
  • Rijstrookassistentie, die een waarschuwing geeft bij het verlaten van de rijstrook
  • Een pre-crashsysteem dat de ramen sluit en gordels spant als de auto een mogelijke botsing detecteert

De SE-trim voegt adaptieve cruisecontrol toe en parkeersensoren zijn beschikbaar bij de SEL-trim.

Kenmerken

De Volkswagen T-Cross is ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd. Dat blijkt onder andere uit het behoud van enkele analoge knoppen naast het infotainmentscherm, zodat je bijvoorbeeld eenvoudig het volume aanpast. Het standaardmodel van de Volkswagen T-Cross is goed uitgerust, maar als je enkele extraatjes wilt toevoegen, kies je best voor een van de meer luxueuze trims, zoals de SEL of R-Line. De motoropties van de Volkswagen T-Cross mogen dan niet de meest krachtige zijn, ze zorgen wel voor een hoge brandstofefficiëntie. Alle modellen van de VW T-Cross hebben de volgende eigenschappen:

Comfort

Van buitenaf ziet de Volkswagen T-Cross er wijder uit dan de auto eigenlijk is. De inzittenden zullen echter niet klagen over een gebrek aan ruimte: zowel vooraan als op de achterbank hebben passagiers heel wat been- en schouderruimte. De koffer van 385 liter kan uitgebreid worden tot 455 liter als je de achterbank vooruitschuift en is zelfs 1281 liter groot als je de achterbank volledig platlegt. De prijs van de Volkswagen T-Cross schrikt sommigen misschien af, maar je krijgt hier wel heel wat technologie voor in de plaats. Zo heeft de VW T-Cross 2020 de volgende technologie aan boord:

  • Een multimediascherm van 20,3 cm
  • Apple CarPlay- en Android Auto-ondersteuning
  • Bluetooth en USB-poorten

De Volkswagen T-Cross heeft ook een verrassing voor muziekliefhebbers die hun collectie enkel op cd staan hebben: in het handschoenenvak zit zelfs bij het meest recente model nog een ingebouwde cd-speler.