De nacht voor de scheiding ( Sandor Marai )

Bewaar
€ 12,00
5 x bekeken sinds

Kenmerken

Soort/Genre:
Literatuur buitenlands
Conditie:
Gebruikt
ISBN:
978 90 284 2185 1
Titel:
De nacht voor de scheiding
Auteur:
Sandor marai
Druk:
Wereldbibliotheek Amsterdam 2006
Cover:
Hardcover met stofomslag
Taal:
Nederlands
Levering:
Ophalen,
Verzenden

Omschrijving

De avond voordat rechter Kõmives de echtscheidingszaak van zijn oude schoolvriend Imre Greiner moet behandelen, komt die hem bezoeken en vertelt hem over het leven dat hij en zijn vrouw Anna jarenlang hebben geleid. Een façade van burgerlijkheid verborg voor de buitenwacht de totale mislukking die hun huwelijk was geworden. Terwijl Imre Greiner de waarheid achter die façade blootlegt, dringt het tot rechter Kõmives door dat hijzelf een doorslaggevende rol heeft gespeeld in de dramatische teloorgang van dat huwelijk.

De nacht voor de scheiding speelt zich af in een burgerlijk milieu, waarin keuzes worden gemaakt die voornamelijk door het verstand zijn ingegeven en waarin voor de diepere gevoelens geen plaats lijkt. Sándor Márai beschrijft virtuoos wat een mens ervaart die tot inzicht komt in zijn eigen zieleleven, en die beseft wat hij heeft aangericht door die gevoelens een levenlang achter verstandelijke overwegingen verborgen te houden.

Als geen ander kan Sándor Márai verwoorden hoe een mens omgaat met zijn diepste gevoelens van liefde, verlangen, angst en frustratie, met waarheid en leugens.

207 pagina's. Boek als nieuw. Hardcover gebonden met stofomslag.

Verzending met bpost vanaf 4,7 euro (van 0 tot 5 kg)
Ophaling is ook mogelijk(Regio Antwerpen)

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

  • actief sinds 4 januari 2016
  • Antwerpen Borgerhout (Antwerpen)
Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.