Valkkleur Lusitano merrie zoekt nieuwe eigenaar

Bewaar
Prijs o.t.k.
1413 x bekeken sinds

Kenmerken

Soort:
Overig
Rassen:
Lusitano
Geslacht:
merrie
Schofthoogte:
152
Leeftijd:
8

Omschrijving

Mijn lieve gehoorzame volbloed Lusitano merrie Flor do Olival is te koop.

De afgelopen twee heb ik met heel veel plezier gewerkt met Flor do Olival. Flor is een merrie van 8 jaar en 1.52. Ze is heel mensgericht, werkwillig, gehoorzaam, lief en sensibel. Een paard uit duizenden!

Door haar sensibiliteit blijft ze buiten wat schrikkerig en aangezien ik dit jaar 60 wordt, heb ik besloten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar voor haar.

Zij heeft een Portugees paspoort en staat ingeschreven in het Lusitano stamboek. Zij is nog niet ingeschreven in het volwassen stamboek, maar dit zal volgens kenners geen probleem opleveren. September 2019 zijn de stamboekkeuringen, dus daar zou ze voor aangemeld kunnen worden.

Ze kwam 2 jaar geleden uit Portugal. Ik heb haar zelf ingereden en haar de basis dingen geleerd van ‘los en grondwerk’. Ze staat probleemloos stil met opstijgen. Ik kan op elk paaltje opstijgen. Ze reageert heel direct, leert snel en heeft veel op de stem geleerd.

Flor is zowel bij de hoefsmid als bij de dierenarts probleemloos. Flor staat op blote voeten.

Het trailerladen is een klein leertraject geweest, maar dit gaat inmiddels helemaal goed en Flor gaat regelmatig mee naar de Ardennen.

Buiten heeft Flor aandacht voor ‘van alles’. Blaffende aanrennende honden, waar ik bang van ben, merkt zij nauwelijks op. Idem met helikopters en straaljagers. Fietsers en rustige personenauto’s gaan ook goed. Busjes en tractors zijn eng, behalve de tractor die ze kent op eigen terrein.

In de Ardennen gaat ze stilstaan als ze wandelaars of een wild hert ziet, vervolgens gaat ze verder als ik haar dat vraag. In draf of galop kan een bankje achter een struik haar doen schrikken en dan springt ze een pas zijwaarts. In stap is dat allemaal geen probleem. Als je kunt glimlachen om haar zijwaartse sprongetjes is buiten rijden een groot plezier.

Flor zal geschikt zijn voor de dressuur (of academische dressuur) omdat ze extreem snel leert en sensibel is. Drafbalkjes en kleine sprongetjes heb ik met haar gedaan en daarin is ze goed te sturen en heeft ze plezier. Toch denk ik gezien haar rankheid dat ze niet een geweldig springpaard zal worden.

Een ervaren ruiter zou een mooie match kunnen zijn, iemand die echt de tijd voor haar neemt en een mooie vertrouwensband met haar wil opbouwen, want dan is Flor op haar best.

Flor staat in Leersum, NEDERLAND

Meld misbruik

De reden voor uw klacht

Kies de correcte afdeling, rubriek en categorie

Kies afdeling
Kies rubriek
Kies categorie

Verificatie

reCAPTCHA is een service die spammers en robots blokkeert. Vink dit vakje aan om te bewijzen dat u geen robot bent. U zal onmiddellijk toegang krijgen of een vraag moeten beantwoorden.

Voor het exacte adres, neem contact op met de verkoper.