Als je iPhone aangeeft dat deze geblokkeerd is, kun je het beste proberen je toegangscode opnieuw in te voeren. Wees voorzichtig, want na meerdere mislukte pogingen kan je iPhone tijdelijk vergrendeld blijven. Als je je toegangscode niet meer weet, kun je de iPhone herstellen via een computer. Zorg ervoor dat je eerst een back-up maakt als dat mogelijk is.
De duur van de blokkering van je iPhone als je de verkeerde toegangscode invoert, hangt af van het aantal mislukte pogingen. Na de zesde foutieve poging blijft je iPhone 1 minuut geblokkeerd. Bij elke volgende verkeerde poging, wordt de blokkeringstijd langer, variërend van 1 minuut, naar 5, en uiteindelijk naar 15 minuten of langer.
Als je je iPhone niet meer kunt ontgrendelen, is de beste optie om je iPhone te herstellen via iTunes of Finder. Hiermee kun je de instellingen herstellen, maar let op dat je mogelijk gegevens verliest als je geen recente back-up hebt. Als je een iCloud-account hebt, kun je ook proberen om te ontgrendelen via 'Zoek mijn iPhone', waarmee je de optie hebt om je toestel op afstand te wissen.
Ja, je kunt proberen om je iPhone zonder computer te deblokkeren door gebruik te maken van de herstelmodus via de instellingen. Dit is niet altijd mogelijk, maar als je toegang hebt tot je instellingen, kun je naar 'Algemeen' -> 'Stel opnieuw in' -> 'Wis alle inhoud en instellingen'. Dit kan je iPhone resetten, maar zorg ervoor dat je gegevens zijn geback-upt.
Om te voorkomen dat je iPhone geblokkeerd raakt, zorg je ervoor dat je een toegangscode kiest die je makkelijk kunt onthouden. Doe dit liefst niet in een keer. Verder is het verstandig om regelmatig een back-up te maken van je gegevens, zodat je in geval van blokkering altijd een hersteloptie hebt. Houd je software bovendien up-to-date om problemen met je toestel te voorkomen.